Kembalikan Tenaga Dengan Cinch Energy Tea Mix Shaklee

Apabila berbuka puasa sering kali badan kita dah meminta minuman yang mampu menyegarkan kembali badan. Maka apabila ke bazar, nafsu  makan memang sukar nak dibendung. Ketika itulah akal memainkan peranan penting dalam menjayakan Ramadhan dan plan nak turunkan berat badan semasa berpuasa. Antara menu berbuka pasti air manis. Kalau minum contohnya air tebu segelas kecil tak mengapa, tapi dibantainya minum  satu bekas tupperware tinggi tu, maka kalori berlebihan akan disimpan menjadi? Jeng jeng jeng. Sumber tenaga tersimpan boleh ubah atau dalam bahasa tak sedap didengarnya LEMAK. Apa pilihan Shaklee boleh tawarkan? Voila


Khasiat Teh, khususnya untuk kegunaan amalan kesihatan yang sihat sudah pun diketahui ramai, malahan beberapa kaji selidik dilakukan di seluruh dunia mengesahkan kebaikannya.

Teh hijau misalnya, dapat menyediakan lebih banyak antioksida berbanding mana-mana makanan atau minuman lain dalam pemakanan, disamping membantu mereka yang ingin mengurangkan berat badan. Jurnal Institut Kanser Negara pula menyiarkan hasil keputusan kajian epidemologikal menunjukkan, minum teh hijau mengurangkan risiko bahaya barah kepada lelaki dan wanita China hampir 60 peratus.

Begitu juga teh putih yang mempunyai beberapa kebaikan atau khasiat tertentu. Kajian Universiti Pace pada tahun 2004 menunjukkan, teh putih mempunyai kualiti antivirus dan antibakteria lebih daripada teh hijau. Selain itu, teh putih dikatakan membantu membuang toksin dalam sistem penghadaman dan membantu membaik pulih sel yang rosak. Pengambilan yang kerap pula dikatakan, mampu menyihatkan gigi dan gusi secara semula jadi.

Shaklee Cinch energy tea mix adalah campuran teh-teh terpilih iaitu teh merah, teh hijau dan teh putih. Bahan-bahannya secara details:
1- Taurina
2- Maltodextrin – bahan daripada jagung
3- Rooibos Red Tea Extract–tumbuhan herba dari Afrika~dikenali sebagai “The Miracle Tea” atau “Long Life Tea”
4- Green Tea Extract
5- White Tea Extract –teh yang menjalani pemprosesan paling minimum
6- Matcha Green Tea Powder – teh hijau gred tertinggi dari Jepun

Teh-teh merah, hijau dan putih ni digunakan sejak zaman berzaman dalam perubatan Cina. Antara kegunaanya:
§ Anti-mikrob
§ Imunostimulan
§ Anticarcinogenic
§ anti-inflammatory
§ perlindungan terhadap penyakit jantung
§ Anti oksidan – perlindungan dari kanser
§ Mengubati lukemia (laporan dari Mayo clinic)
§ Mengawal kerosakan DNA
§ Menurunkan paras kalori dan kolesterol
§ Detoxifiers
§ Stimulator tenaga & kehilangan lemak

Anda boleh pilih untuk beli sendiri secara pantas melalui laman Shaklee atau boleh menghubungi saya untuk tujuan pembelian. Jika anda memilih untuk membeli sendiri, sila klik Beli Sekarang. Pembelian pantas menggunakan Visa atau Master Card (Debit / Credit Card)


Rahsia Jadi Ahli Shaklee Secara Percuma Terbongkar
Hubungi Saya :




FB Syue Wana | 016-7114304 (sms/whatsapp) | yuna.stitchz@gmail.com
www.facebook.com/messages/FreeVitamins

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

* COD - Skudai; Gelang Patah; Bukit Indah; Perling; Tun Aminah; Tampoi; Bandar Baru Uda; Kempas; Mount Austin, Larkin; Taman Pelangi; Permas Jaya; Ulu Tiram; Masai; Pasir Gudang; Johor Bahru amnya dan pos laju ke SELURUH MALAYSIA.

0 comments:

Post a Comment

LINKIN WITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Me

My photo

Suami isteri yang menjadikan blog sebagai salah satu medium pemasaran. Mempunyai 2 cahaya mata. Saya Rais menulis kesemua blog kami manakala isteri saya Syuhana menulis sebahagian blog Shaklee.