Cara Mudah Tambah Susu Ibu

Nak menambah penghasilan susu sebenarnya mudah jika kita siapkan diri dengan ilmu. Bagaimanapun proses tersebut menuntut komitmen dari ibu lebih-lebih lagi jika bekerja. Saya rasa masih ramai di kalangan ibu yang masih tidak mengetahui cara terbaik untuk tambah susu badan. Untuk memastikan susu badan banyak dan berterusan, 4 perkara asas ni wajib diketahui dan diikuti:

Ibu jangan salah stimulate ye ;-)

1. Minum banyak air
Sekurang-kurangnya 2-3 liter sehari. Cara minum adalah setiap jam atau setiap kali lepas menyusu atau mengepam. Jika kurang minum air ibu akan terhidrasi menyebabkan ibu lesu dan stress. Ini sangat memberi kesan tak langsung terhadap pengeluaran susu badan. Sebab tu di cadangkan ambil ESP kerana ianya membantu ibu bertenaga. Nak lagi best tambah Performance Drink jika diri anda memang susah sangat nak minum air banyak.

2. Pemakanan seimbang.
Sarapan, lunch, dinner - pengambilan makanan perlu lengkap & seimbang. Kenapa berat badan anak susah naik? Sebab si ibu tak fikir keseimbangan zat masa mengambil makanan. Pemakanan yang sesuai dan seimbang adalah penting bagi ibu yang memberikan anak mereka susu badan. Sebab ape yang ibu makan akan diserap juga oleh si kecil. Malahan zat makanan tambahan dari supplement berperanan besar dalam membina antobodi tubuh ibu dan bayi. Kita tak mahu la kan badan nampak sihat, tapi sebenarnya kerap jatuh sakit.

3. Kekerapan menyusu / mengepam
Ini sebenarnya point paling penting jika mahu production susu bertambah iaitu dengan meningkatkan kekerapan menyusu atau mengepam kerana tidakan ini dinamakan demand. Susu / pam sekurangnya 3 jam sekali. Kerana pengeluaran susu ni berdasarkan demand vs supply. Semakin kerap dikosongkan payudara..semakin banyak susu akan dihasilkan tubuh. PENTING diingatkan...JGN TUNGGU BREAST PENUH DAN BENGKAK kerana waktu inilah penghasilan susu akan mula berkurangan.

4. Supplement yang BERKUALITI
Supplemen atau makanan tambahan sudah menjadi tradisi ibu-ibu untuk menambah susu. Ada pelbagai cara tradisi seperti pengambilan ulam atau rempah ratus tertentu. Namun bagi ibu moden yang mementingkan kualiti dan penjimatan masa, supplemen semulajadi Shaklee adalah pilihan terbaik untuk menambah penghasilan susu disamping meningkatkan kesihatan tubuh badan dalam masa yang sama. 


Pengambilan Set 3M mampu mempercepatkan penghasilan susu badan dengan syarat anda mematuhi konsep asas penyusuan "demand and supply". Mahu mencuba Set Penyusuan kami yang hot ini? Satu set untuk kegunaan 4 ke 6 bulan. Sangat membantu perjalanan penyusuan susu ibu. 

Anda boleh pilih untuk beli sendiri secara pantas melalui laman Shaklee atau boleh menghubungi saya untuk tujuan pembelian. Jika anda memilih untuk membeli sendiri, sila klik Beli Sekarang. Pembelian pantas menggunakan Visa atau Master Card (Debit / Credit Card)


Rahsia Jadi Ahli Shaklee Secara Percuma Terbongkar
Hubungi Saya :
FB Syue Wana | 016-7114304 (sms/whatsapp) | yuna.stitchz@gmail.com
www.facebook.com/messages/FreeVitamins

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

* COD - Skudai; Gelang Patah; Bukit Indah; Perling; Tun Aminah; Tampoi; Bandar Baru Uda; Kempas; Mount Austin, Larkin; Taman Pelangi; Permas Jaya; Ulu Tiram; Masai; Pasir Gudang; Johor Bahru amnya dan pos laju ke SELURUH MALAYSIA.

0 comments:

Post a Comment

LINKIN WITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Me

My photo

Suami isteri yang menjadikan blog sebagai salah satu medium pemasaran. Mempunyai 2 cahaya mata. Saya Rais menulis kesemua blog kami manakala isteri saya Syuhana menulis sebahagian blog Shaklee.