Kenali GLA Complex Shaklee

GLA Complex adalah salah satu produk Shaklee paling ramai beli terutama wanita. Digunakan untuk tujuan memelihara kesihatan wanita sepanjang kitaran haid setiap bulan, menyokong sistem imun, menstabilkan hormon, dan secara tak langsung membantu kesuburan. (Saya makan GLA Complex kerana haid tak teratur selepas melahirkan anak pertama Alhamdulillah hamil selepas period ok). Credit kepada Master Cery

EPO (Evening Primerose Oil) tentunya dah sangat sinonim dengan wanita. EPO ini sangat baik untuk hormon dan juga kulit. Shaklee tidak mengeluarkan supplemen dengan nama EPO tetapi sesuatu yang lebih baik iaitu GLA complex.


Apa itu GLA?
Pada kurun ke-20 ahli saintis Jerman mengetahui bahawa minyak daripada biji evening primrose boleh diekstrak. Hasil analisis mendapati bahawa minyaknya kaya dengan asid lemak perlu (EFAs), iaitu linoleik (LA) dan asid gamma-linolenik (GLA). Kandungan EPO yang kaya dengan GLA ini semakin mendapat perhatian dan kajian tidak terhenti begitu sahaja, malah kini ia dikenali dan digunakan di seluruh dunia. Keajaiban dan kemujaraban kandungan minyak evening primrose ini mendapat pengiktirafan banyak pihak untuk menyokong kegunaannya ke atas beberapa masalah kesihatan.
Asid-asid lemak perlu (EFA) adalah kumpulan lemak politaktepu yang penting untuk fungsi tubuh. Ia diperlukan untuk menukarkan linoleic acid kepada GLA. Jadi, Shaklee memudahkan anda. Shaklee telah pun mengekstrakkan GLA daripada EPO untuk terus digunakan oleh badan.
GLA juga merupakan bahan binaan bagi prostaglandin.
Apa pula prostaglandin?
Prostaglandin merupakan bahan hormon dalam badan. Ianya penting untuk fungsi kimia badan seperti mengawal tekanan darah, mengawal muscle contraction, menghalang rembesan gastrik dan banyak lagi. Ia juga adalah anti keradangan, anti pembekuan darah disamping mengurangkan tekanan darah
Sumber GLA daripada makanan agak terhad dan hanya boleh dijumpai dengan jumlah yang kecil dalam oat dan juga daging organ. Untuk memperolehi sejumlah GLA yang lebih tinggi atas alasan kesihatan tertentu, minyak yang diekstrak daripada biji bunga evening primrose, iaitu dalam bentuk suplemen merupakan alternatif yang lebih mudah dan menyenangkan.
GLA (Asid Linolenik Gama) digunakan oleh ramai wanita untuk memelihara kesihatan sepanjang kitaran haid setiap bulan. GLA merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin – bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawalatur proses badan yang normal. Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid lemak Omega-6. Ia mengandungi vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel.
Siapa yang perlukannya :
  • Wanita yang menghadapi PMS
  • Mereka yang menghadapi kencing manis
  • Mereka yang bimbang dengan berat badan berlebihan
  • pengidap arthritis rheumatoid dan eczema
  • Mereka yang menghidap diabetes
  • Period yang tidak teratur
  • Mereka yang mahu mencantikkan kulit

Mari kita baca kebaikan GLA Complex Shaklee :



· Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid.
· Meningkatkan kesuburan.
· Melegakan PMS (Pre-Menstuatation Syndrome)
· Membantu dalam menangani menopause.
· Menguatkan kuku & rambut.
· Menjadikan kulit lebih sihat & berseri-seri.
· Membantu mengurangkan ekzema.
· Melegakan akibat Rhematoid Artritis.
· Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri.
· Menguatkn immuniti badan.
· Mempelahankn process penuaan.
· Mengurangkn “blood clot” yang menyebabkan serangan jantung.
· Mengawal kencing manis
· Mengawal kolesterol.
· Bagus untuk saraf.


Saya dan husband pun consume GLA Complex. Gambar 7 botol ni masa bulan Julai 2013. Promosi beli 6 percuma 1. Best kan jadi pengedar Shaklee. Boleh dapat peluang makan vitamin free tiap bulan.

Lepas husband makan GLA dalam seminggu, sehari 2 biji, muka dia dah stop berminyak walaupun tak cuci muka dengan cleaner. Kalau sebelum ni tengah hari je kulit dah berminyak gila. Sehari 4 kali cuci muka. Mandi pagi, tengahari, petang, sebelum tidur. Al maklum husband kerja di kedai runcit, malam jual burger. Pergi balik kerja naik motor. Debu, asap kenderaan melekat kat muka. Kalau tengok mask dia pakai naik motor, seminggu dah hitam.

Seminggu pertama memang diketahui akan ada kesan healing crisis sebab pengeluaran toksin. Semua jerawat yang ada bawah epidermis akan cepat cepat ditolak keluar kesan pengambilan GLA. Bergantung pada tahap toksin dalam badan. Hubby selalu berpeluh, jadi kurang toksin. Jerawat dia keluar sikit je (zaman diploma kulit muka hubby jerawat kronik). Ada la seketul dua kemudian stop. Katanya liang pori kat hidung dia pun dah xda 'nasi' bila picit masa lepas cuci muka. Sekarang dia masih amalkan GLA bersama vitamin vitamin lain. Katanya kalau kita nak jual produk, kita sebagai penjual kena buktikan produk tu berkesan dan berkualiti. Lepas dah tak tumbuh jerawat, hubby cuma consume sehari sebiji.

Saya pula? Kerja pejabat, duduk dalam aircond, tak bersenam langsung. Hehe. Hubby dah xda jerawat saya masih ada satu jerawat. Huhu. Tak pernah ada jerawat macam ni. Tapi xpe yang kotor tu biar dia keluar. Sebab semua orang ada toksin bawah kulit. Yang best period saya dah jadi singkat. Sebelum ni lebih 10hari. Selalu buat pregnancy test sebab ingat mengandung, tapi bukan. Sampai hubby pelik kenapa bendera merah lama sangat Lepas makan GLA Complex 7 hari je dah settle. Puasa Ramadhan pun tak cuti lama. Best best.

Anda yang haid ada masalah atau lebih 7 hari wajib cuba GLA Complex ni untuk rasa perubahannya. Lelaki atau perempuan yang ada masalah hormon pun kami suggest makan GLA. Berbaloi baloi. Hidup kami berubah hanya dengan sebotol. Dapatkan sebotol anda hari ni. 

Anda boleh pilih untuk beli sendiri secara pantas melalui laman Shaklee atau boleh menghubungi saya untuk tujuan pembelian. Jika anda memilih untuk membeli sendiri, sila klik Beli Sekarang. Pembelian pantas menggunakan Visa atau Master Card (Debit / Credit Card)


Rahsia Jadi Ahli Shaklee Secara Percuma Terbongkar
Hubungi Saya :




FB Syue Wana | 016-7114304 (sms/whatsapp) | yuna.stitchz@gmail.com
www.facebook.com/messages/FreeVitamins

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

* COD - Skudai; Gelang Patah; Bukit Indah; Perling; Tun Aminah; Tampoi; Bandar Baru Uda; Kempas; Mount Austin, Larkin; Taman Pelangi; Permas Jaya; Ulu Tiram; Masai; Pasir Gudang; Johor Bahru amnya dan pos laju ke SELURUH MALAYSIA.

0 comments:

Post a Comment

LINKIN WITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Me

My photo

Suami isteri yang menjadikan blog sebagai salah satu medium pemasaran. Mempunyai 2 cahaya mata. Saya Rais menulis kesemua blog kami manakala isteri saya Syuhana menulis sebahagian blog Shaklee.