Ikhtiar Penyakit Kronik - Vivix Super Supplement

Anda pesakit Kanser? Diabetes? Stroke? Sakit Jantung? Lumpuh? Gout? Nak Berhenti Merokok? Sakit sendi? Nak sembuhkan luka? Resdung teruk? Rabun? Jerawat teruk? Sebelum anda baca fakta yang dah macam dalam buku biologi tingkatan 5, adalah lebih afdhal anda baca kecemerlangan produk yang saya nak cerita hari ni.

Produk ni sangat bagus. Yang lemah macam kekuatan tangan Lisa Surihani boleh gagah macam Tsunade Sama. Acah je. Apa kaitan dengan Super Saiya? Favourite cartoon tu beb. Tapi produk ni memang hebat macam Super Saiya 3. Lain lain produk kat pasaran cuma Super Saiya 1 ngan 2 je..Hahaha sadis tak comparison saya..
Nak tahu lebih lanjut? Bersedia untuk kagum...

Apa lagi Vivix mampu lakukan? Baca testimoni pelanggan Shaklee




Vivix™ Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.

Haa..Anda mesti pernah jatuh sakit kan? Bila sakit tu la kita rasa nikmat sihat tu yang paling kita nak. Masa tu duit, main facebook, jalan jalan kat Jusco dah tak menarik minat kita lagi. Kita cuma wish cepatlah sihat, cepatlah sembuh. Shaklee ada satu produk yang menjadi pencetus revolusi dalam memperlahan penuaan, malahan memperbaiki tubuh badan kita sehingga tahap selular. 

Meh saya cerita sikit pasal produk "revolutionary breakthrough" ni. Vivix ™ adalah campuran unik botani yang kaya dengan polifenol. Berikut adalah 4 sumber utama polifenol di dalam kandungan vivix.
  •  fungsinya adalah memperbaiki sel mati dan meningkatkan penghasilan sel hidup.
  • Anggur ni adalah anggur yang mempunyai kuasa antioksidan tertinggi di kalangan anggur-anggur didunia. (kuasa antioksidan 40kali ganda dari anggur biasa).
  • Kalau beli kat US, harga 1 gugus anggur Muscadine ni adalah 70USD tau. Mahal tak?? Vivix memang dah sangat murah kalau dibandingkan dengan harga anggur ni.
  • Padahal yang paling diperlukan hanyalah kulit luarnya sahaja. Sebab kat kulit anggur ni terkandung Polifenol yang sangat tinggi. Polifenol ni lah agen pemangkin kepada Resvestrol untuk menjadi 10kali ganda lebih hebat dari Resvestrol sahaja.

Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.  



Vivix , sejenis tonik anti-penuaan selular merupakan satu revolusi dalam usaha menentang penuaan pada tahap selular. Dibangunkan selepas penyelidikan bertahun-tahun oleh Shaklee Corporationsyarikat nombor satu pemakanan semulajadi di Amerika Syarikat, Vivix adalah pemakanan tambahan anti-penuaan yang terbaik di dunia. Melalui kajian makmal, ramuan Vivix telah terbukti memberi kesan positif terhadap empat mekanisme utama penyebab penuaan.

Penggunaan Vivix
selama 30-hari memberikan jumlah resveratrol yang setara seperti yang terdapat dalam 3,000 gelas wain merah, dan bahan-bahan Vivix telah ditunjukkan dalam kajian makmal sebagai 10x lebih berkuasa dalam melambatkan mekanisme utama penuaan berbanding resveratrol sahaja. Haaa. Wain merah haram, Vivix ada sijil halal. hihihi. Resvestrol tu merupakan agen anti penuaan yang paling kuat dari alam semulajadi. Kesan anti-inflamasi nya juga adalah 60kali lebih tinggi daripada Aspirin.

Saintis Shaklee telah bekerja selama bertahun-tahun dalam mencipta dan menyempurnakan campuran unik  bahan-bahan polifenol dan telah terbukti di dalam makmal mampu menangani penuaan selular. Demi menyediakan makanan
tambahan anti-penuaan yang terbaik di dunia, Shaklee telah berjaya melindungi bekalan salah satu bahan utama Vivix dari penanam terbesar dan terbaik di dunia, dan sedang dalam usaha untuk dipatenkan bagi melindungi inovasi ini.

Apa yang bagus tentang Vivix berbanding lain-lain jenama anti-penuaan? Credit to Yaya

Rumusan Vivix Shaklee adalah rumusan supplement anti-penuaan terbaik di dunia. Vivix merupakan Anti-penuaan yang paling berkuasa, paling berkesan dan yang paling UTAMA sekali adalah resveratrol anti-penuaan yang 100% semulajadi berbanding lain-lain jenama anti-penuaan yang terdapat di pasaran.

Petikan Komentar dari Dr Stephen Chaney:


"...In the first place, the resveratrol in Shaklee's Vivix a higher potency, higher purity preparation than many of the other resveratrol supplements products on the market"

Dr Stephen Chaney, seorang profesor biokimia dan pemakanan (University of North Carolina - Chapel Hill) yang telah mengarang lebih 80 kajian saintifik dan perubatan 'peer-review' jurnal. 

Anggur Muscadine merupakan salah satu bahan utama (resveratrol) dalam penyediaan Vivix yang mana bahan ini dirujuk dalam lebih 2,000 penyelidikan, penerbitan, termasuk pelbagai kajian yang dijalankan oleh Harvard University, National Institutes of Aging, and the National Institute of Environmental Health Sciences. 

Dengan erti kata lain Vivix menyediakan 100 mg resveratrol bagi setiap satu sudu teh. Ekstrak resveratrol yang terkandung dalam Vivix mempunyai kandungan resveratrol semulajadi sebanyak 98%. Jadi Vivix memang merupakan supplement anti-penuaan terbaik di dunia.

Sejak Vivix diperkenalkan setahun yang lalu, Supplement Vivix yang telah dicipta oleh Shaklee sebagai supplement anti penuaan pada tahap selular telah terjual sebanyak lebih 1 juta botol. Hal ini menyatakan bahawa Vivix Shaklee dipercayai pengguna amat membantu sebagai mekanisma anti-penuaan pada tahap selular. 

Komponen utama Vivix adalah resveratrol. kalau u all nak tau fungsi resveratrol ni berdasarkan kajian perubatan adalah seperti berikut. Saya copy dari jurnal perubatan.

Resveratrol
• Known for protecting plants against bacteria & fungi
• Anti‐tumor activity, shown to arrest unregulated cell growth & induce apoptosis (cell death). In animal studies Resveratrol has demonstrated:


  1. Changes associated with longer lifespan
  2. Increased DNA stability 
  3. Increased insulin sensitivity 
  4. Improved cellular repair 
  5. Reduced cancer risk 
  6. Inhibits tumor initiation 
  7. Increased mitochondrial number
  8. Reduced blood pressure, glucose, lipids 
  9. Improved motor function 
  10. Improved immunity 
  11. Increased aerobic capacity 
  12. Reduced IGF‐1, decrease in inflammation 
  13. Protection against diet‐induced obesity and insulin resistance
  14. Cardiovascular protection
• Interferes with pancreatic cell energy source effectively shutting off the pump that eliminates chemotherapy from the cell.
Turns on SIRT 1 & 2 genes to prolong life; acts like the calorie restriction diet.
Many Resveratrol products (50%) are tainted with emodin (a laxative) Shaklee’s is 98% pure! NO Emodin - Sumber.

Empat Mekanisma Anti-Penuaan Pada Tahap Sel

Melalui kajian makmal, saintis mendapati bahan-bahan yang terkandung dalam supplement anti-penuaan (Vivix) ini menunjukkan impak positif kepada empat mekanisma penting penuaan pada tahap sel:


1-  Kerosakan DNA
Gambar kat atas ni adalah gambar sel DNA kita. Kalau kita menghidap penyakit kronik seperti kencing manis, penyakit jantung, darah tinggi dan lain-lain lagi, sel DNA kita semakin lama semakin pendek. Bagi orang yang sihat, sel panjang dan kuat. Bagi orang yang sakit sel pendek, mudah musnah dan akhirnya mati.

Setiap sel tubuh diserang hampir sejuta serangan yang merosakkan pada setiap hari. Serangan perosak DNA ini akan merosakkan pengkalan data genetik dan menghasilkan kesilapan umur asal yang mengganggu fungsi sel dan menyebabkan manusia lebih tua dari umurnya.

Semakin kurang sel sihat maka semakin sakit lah kita.

Disinilah vivix memainkan peranan yang penting. Bila kita amalkan Vivix, bahan yang terkandung didalam vivix akan bertindak dalam 4 cara keatas sel badan kita.

Kelebihan Vivix -
  1. Memanjangkan tempoh hayat sel.
  2. Memperbaiki sel-sel yang hampir musnah. Dalam bahasa pasarnya, sel yg pendek dipanjangkan semula.
  3. Menguatkan sel-sel supaya tidak mudah musnah (Perlindungan Selular)
  4. Mempertingkatkan fungsi sel
Apa yang boleh kita simpulkan disini, bila kita makan atau amalkan vivix, kita sebenarnya membantu sel-sel badan kita untuk menjadi sihat. Seluruh badan kita terdiri dari sel. Jadi sihat kan sel In Shaa Allah sihat lah badan kita.

2-  Pengawalan Genetik
Pengawalan genetik menyumbang kepada kemerosotan umur pada tahap selular

Kelebihan Vivix - Ramuan vivix mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang 
membantu melambatkan penuaan pada tahap selular


3-  Pengeluaran Tenaga Yang Kian Menurun Oleh Sel-Sel Mitochondria (penjana tenaga) yang terdapat dalam sel-sel tubuh menghasilkan tenaga yang diperlukan oleh tubuh. Apabila kecekapan Mitochondria menurun, fungsi sel-sel tubuh turut menurun.

Kelebihan Vivix - Ramuan vivix menggalakkan biogenesis (pembentukan baru) mitochondria untuk meningkatkan tahap tenaga dalam sel.

4-  Penimbunan Protein AGE Penimbunan protein AGE (Advanced glycation end products) boleh menyebabkan kerosakkan tahap selular yang akan mengganggu keutuhan sel dan panjang umur.  
Kelebihan Vivix - Ramuan Vivix adalah 101 kali lebih kuat dari resveratrol (kandungan unik dalam anggur muscadine) untuk melambatkan pembentukan protein AGE.

Antara penemuan lain resveratrol dalam menangani penyakit kronik:







Bagaimanakah Vivix berfungsi?
• Membantu melindungi dan membaiki DNA sel
• positif kesan pengawal selia genetik
• Menggalakkan biogenesis mitokondria
• Melambatkan pembentukan UMUR (Advanced produk End glycation) protein
• Menyokong kesihatan jantung dan fungsi kardiovaskular
• Menyokong kesihatan otak
• Menyokong fungsi imun
• Menyokong kesihatan sendi
• Menggalakkan sel panjang umur (sel pun ada hidup ada mati tau)
• Menggalakkan kesihatan yang baik dan kesejahteraan hidup
• Sebagai Bekalan antioksidan; melawan radikal bebas
• Meningkatkan tenaga sel


Bahan-bahan Vivix adalah semulajadi

     ☺Tiada pewarna tiruan
     ☺Tiada perisa tiruan
     ☺Tiada pemanis tiruan
     ☺Tiada bahan pengawet
 



Haaa tu lah sedikit sebanyak berkenaan Vivix. Anda baca testimoni pun kebanyakannya di minum oleh mak ayah mereka, golongan berpenyakit, golongan tua. Kalau anda yang muda muda minum lagi muda la tubuh badan anda. Ala ala budak sekolah menengah gitu. Aktif, lincah, segar. 

Kalau anda biasa bagi duit hantar kampung, apa kata gantikan dengan Vivix. Kadang kadang mak ayah kita dah tak perlukan duit banyak pun. Bukan ada Jusco pun kat kampung tu. Apa yang penting adalah kesihatan mereka. Bayangkan kalau seminggu minum dah tunjuk kesan positif, kan berbaloi tu.  

Untuk pengetahuan anda, semua produk shaklee bukan untuk tujuan merawat penyakit. Percaya atau tidak terpulang . Tetapi tidak salah jika nak melabur sedikit wang untuk kesihatan sendiri atau mak ayah. Lagipun tidak perlu takut. Vivix bukannya ubat-ubatan. Ianya sangat semulajadi. Tidak mengandungi dadah seperti ubat-ubatan hospital yang kena makan setiap hari. 

Mengapa risau nak makan bahan yang sudah terbukti semulajadi dan halal? juga tidak mengandungi bahan kimia dan dadah. Jika penyakit sudah parah, tidak perlu berfikir-fikir lagi untuk mencuba apa-apa sahaja kaedah yang ada. Siapa tahu Vivix boleh menyembuhkan penyakit korang. 

Kita manusia perlu berusaha dan berdoa agar diberi kesembuhan oleh Allah. Vivix ni ibarat revert kita punya biological clock. Tengok wajah nenek mat salleh tu. Itu yang kita panggil keremajaan yang boleh diukur. Chelleh..

Berminat nak dapatkan Vivix untuk ikhtiar penyakit kronik dengan harga terendah dalam Malaysia. Isi borang order ni laju laju. 1 botol Vivix mengandungi 150ml. Satu hari anda hanya perlu makan sebanyak 1 sudu teh sahaja. 1 botol boleh bertahan untuk 1 bulan.

Testimoni Vivix

Anda boleh pilih untuk beli sendiri secara pantas melalui laman Shaklee atau boleh menghubungi saya untuk tujuan pembelian. Jika anda memilih untuk membeli sendiri, sila klik Beli Sekarang. Pembelian pantas menggunakan Visa atau Master Card (Debit / Credit Card)


Rahsia Jadi Ahli Shaklee Secara Percuma Terbongkar
Hubungi Saya :




FB Syue Wana | 016-7114304 (sms/whatsapp) | yuna.stitchz@gmail.com
www.facebook.com/messages/FreeVitamins

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

* COD - Skudai; Gelang Patah; Bukit Indah; Perling; Tun Aminah; Tampoi; Bandar Baru Uda; Kempas; Mount Austin, Larkin; Taman Pelangi; Permas Jaya; Ulu Tiram; Masai; Pasir Gudang; Johor Bahru amnya dan pos laju ke SELURUH MALAYSIA.

1 comments:

LINKIN WITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Me

My photo

Suami isteri yang menjadikan blog sebagai salah satu medium pemasaran. Mempunyai 2 cahaya mata. Saya Rais menulis kesemua blog kami manakala isteri saya Syuhana menulis sebahagian blog Shaklee.