Kenali Performance Natural Orange Shaklee

Produk yang satu ni ada banyak nama antaranya Performance Natural Orange (ni saya rasa nama baru kot) sebab nama lamanya yang rasmi adalah Performance Maximum seperti dalam price list yang saya ada ketika mula mendaftar ahli Shaklee. Tapi nama yang paling popular untuk produk yang satu ni adalah Performance Drink sebabnya ianya minuman. Mungkin ramai lebih selesa dengan nama yang mudah ingat ni kot.


Kebiasaannya kita mengenali minuman untuk bersukan adalah isotonik yang biasa dijual di kedai. Apa dia Performance Drink? Adakah nilainya sama dengan minuman isotonik yang dijual di kedai?? Mungkin tidak, yang dijual di kedai itu lebih murah. Namun ternyata Performance Drink jauh lebih baik, kenapa?
Sebabnya:
 • Performance Drink kurang gula (less sugar).
 • Performance Drink bersifat isotonik iaitu mempunyai kepekatan karbohidrat yang sama dengan darah kita. Jadi ia lebih mudah diserap untuk menaikkan kadar gula dalam darah ke peringkat sepatutnya, dengan segera – kurang penat.
 • Performance Drink mengandungi sedikit natrium bagi mempercepatkan penyerapan cecair oleh tubuh – kurang haus.


Kita selalu penat bekerja seharian atau pun berjalan jauh misalnya balik ke kampung memakan masa hingga 4-6 jam memang akan bergantung pada minuman istonik. Ada sesetengah minuman istonik jika diambil secara berpanjangan akan memberi kesan pada buah pinggang.

Namun Shaklee ada rumusannya tersendiri dan ia tidak sama dengan minuman lain yang terdapat di pasaran. Performance Drink Shaklee adalah minuman bertenaga yang mengandungi Elektrolit yang penting untuk memastikan badan bertenaga.

Tetapi apakah itu elektrolit dan mengapa penting dalam tubuh badan kita??? Jom kita rungkaikan.. hehehe

Apakah Itu Elektrolit?

Apabila disebut elektrolit ada tiga perkara utama yang akan berkaitan iaitu Potasium (K+), Sodium (Na+) dan Chloride (Cl+). Elektrolit adalah mineral yang tidak larut dalam air dan berfungsi untuk membawa cas-cas elektrikal. Elektrolit ini ada di mana-mana sahaja dalam sel badan, dalam darah.

Potassium, Sodium dan Chloride bertindak bersama untuk memastikan jumlah kandungan air dalam badan adalah seimbang, membawa ransangan (impuls) ke sistem saraf badan, membantu otot-otot dalam keadaan relaks dan yang penting untuk memastikan badan tidak berada dalam keadaan terlalu berasid ataupun beralkali.

Elektrolit bertindak untuk membawa glukosa (gula darah) dan nutrient yang lain ke dalam sel-sel badan kita. Dan sebenarnya sodium dan potassium sangat penting untuk mengawal tekanan darah. Sodium dalam kehidupan seharian kita adalah garam. Kandungan yang tinggi sodium (garam) boleh menyebabkan darah tinggi. Sebab itu pengambilan sodium perlu dengan potassium untuk memastikan keseimbangan kedua-dua mineral.

Siapakah yang sesuai mengambil Performance Drink:
 1. Mereka yang aktif bersukan. 
 2. Mereka yang berpuasa (diambil semasa sahur dan berbuka). 
 3. Mereka yang menghidap gout. 
 4. Ibu yang menyusukan anak. 
 5. Mereka yang kurang minum air. 
 6. Mereka yang kerap sakit kepala. 
 7. Bila rasa nak demam, atau sedang demam. 
 8. Kanak-kanak yang demam. Menggantikan minuman ringan terutama yang berkarbonat.
 9. ….dan banyak lagi.

- Credit

Anda boleh pilih untuk beli sendiri secara pantas melalui laman Shaklee atau boleh menghubungi saya untuk tujuan pembelian. Jika anda memilih untuk membeli sendiri, sila klik Beli Sekarang. Pembelian pantas menggunakan Visa atau Master Card (Debit / Credit Card)


Rahsia Jadi Ahli Shaklee Secara Percuma Terbongkar
Hubungi Saya :
FB Syue Wana | 016-7114304 (sms/whatsapp) | yuna.stitchz@gmail.com
www.facebook.com/messages/FreeVitamins

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

* COD - Skudai; Gelang Patah; Bukit Indah; Perling; Tun Aminah; Tampoi; Bandar Baru Uda; Kempas; Mount Austin, Larkin; Taman Pelangi; Permas Jaya; Ulu Tiram; Masai; Pasir Gudang; Johor Bahru amnya dan pos laju ke SELURUH MALAYSIA.

0 comments:

Post a Comment

LINKIN WITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Me

My photo

Suami isteri yang menjadikan blog sebagai salah satu medium pemasaran. Mempunyai 2 cahaya mata. Saya Rais menulis kesemua blog kami manakala isteri saya Syuhana menulis sebahagian blog Shaklee.