Set Menyusu Shaklee Paling Laku

Set menyusu Shaklee yang diperkenalkan oleh pengedar Shaklee bukanlah set rasmi yang dikeluarkan oleh Shaklee. Tetapi ia adalah set yang diformulasi berdasarkan keperluan nutrisi ibu menyusu bersandarkan keperluan nutrisi harian USRDA. Berikut merupakan set menyusu Shaklee yang paling popular.
Set B (Vitalea, B-Complex, Vita-C, Alfalfa)
- Sesuai bagi kaum ibu yang tidak mengalami masalah penyusuan tetapi ingin bertenaga dan sentiasa sihat demi bayinya.

Set Eu Four Pack (Vitalea, B-Complex, Vita-C, Ostematrix)
- Sesuai bagi ibu yang alah kepada Alfalfa
- Amat disarankan bagi ibu yang tidak menggemari susu atau alah kepada laktosa (sakit perut minum susu)

Set E (Vitalea, B-Complex, Vita-C, Alfalfa, Ostematrix)
- Lebih dicadangkan kerana Alfalfa bertindak sebagai 'milk booster' dan khasiat protein bagi ibu

Set 3M (Vitalea, B-Complex, Vita-C, Alfalfa, Ostematrix, ESP)
- sangat dicadangkan bagi ibu yang mengalami masalah penyusuan, baru mula hendak menyimpan stok ibu setelah kembali bekerja dan ingin relaktasi semula

Setiap set ditawarkan saiz pek penuh untuk kegunaan 4bulan hingga 6 bulan (SR Vita-C). Bukan itu sahaja, beli dengan kami anda dapat:
  1. Panduan menyusu lengkap. Teknik, petua, sains laktasi. Memudahkan first timer BF
  2. Bahan contoh bagaimana release tension. Sebab tension = less milk production
  3. Bantuan khidmat nasihat berterusan. A happy customer a healthy business.
Berikut maklumat lengkap setiap produk yang ditawarkan dalam setiap set menyusu.

Vitalea (Multivitamin lebih baik dari Obimin)
♦ Dilengkapi dengan 12 vitamin, 7 galian dan zat besi. Mempunyai  Sistem Penyerapan Bioaktif yang dipatenkan untuk memastikan peningkatan penyerapan asid folid yang sangat diperlukan.
♦ Membantu meningkatkan hemoglobin (Hb) ke paras normal (>11) semasa hamil bagi ibu yang mempunyai masalah darah rendah.
Perbandingan Vitalea dengan Obimin
Chewable Vita C
♦ Memelihara kandungan antioksidan semulajadi tubuh dan
membantu meningkatkan sistem imunisasi badan. Penambilan bersama Vita-lea Iron Formula meningkatkan kadar penyerapan iron dalam tubuh
Vitamin C diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu di semua bahagian badan anda. Ia digunakan untuk:
1- Membentuk protin penting yang digunakan untuk membuat kulit, tendon, ligamen, dan saluran darah.
2- Menyembuhkan luka dan parut mengandung.
3- Membaiki dan mengekalkan ketahanan rawan, tulang, dan gigi.
♦ Vitamin C tambahan diperlukan bagi ibu-ibu mengandung dan yang sedang menyusukan  bayi di mana diet harian sahaja tidak mampu memberikan vitamin C yang mencukupi. Sebiji Chewable Vita-C dengan rasa oren dapat menyediakan vitamin C setara 1½ buah oren.  Ia ideal juga untuk kanak-kanak atau sesiapa sahaja yang sukar untuk menelan pil. Cara makannya seperti menghisap gula-gula.

Vitamin B complex:
♦ Membantu mengekalkan sistem saraf yang baik kepada bayi
♦ Penting dalam penghasilan hormon, sel darah merah dan penghasilan tenaga oleh sel badan.
♦ Menggalakkan kesihatan jantung, metabolisma tenaga dan replikasi DNA yang sihat
♦ Meningkatkan fungsi otak dan mampu membantu mengurangkan tekanan.

Protein
♦ Bayi memerlukan sumber protein yang banyak untuk membantu menggalakkan pertumbuhan dan pembesaran yang sempurna kerana protein adalah asas pembinaan sel- sel tubuh.
♦ sumber protein yang baik seperti soya dalam diet penyusuan ibu adalah penting bagi penghasilan susu. Selain penting kepada ibu menyusu, juga amat sesuai kepada kanak- kanak yang sedang aktif membesar serta orang yang pulih dari sakit.

ESP @Energising Soy Protein

♦ Sesetengah protein soya diproses dengan alkohol. Cara pemprosesan ini bukan sahaja menghilangkan isoflavon yang bermanfaat, malah membentuk kontaminasi bersilang dengan bahan-bahan kimia yang digunakan dalam pemprosesan. Energizing Soy Protein diproses dengan pencucian air untuk mengekalkan isoflavon genistin dan daidzin yang kritikal demi membekalkan anda dengan keseluruhan kebaikan soya.

♦ Shaklee Menggunakan Protein Soya Bukan-GMO (Genetically Modified Organism). Shaklee menggunakan proses pensijilan tersendiri yang dikenali Identity Preserved Program (IPP). Program ini memastikan kacang soya kita bebas daripada pendedahan perubahan genetik.

♦ Setiap satu hidangan Energizing Soy Protein Shaklee memberikan kandungan14 gram soya protein yang diperlukan oleh hati yang sihat. Jadi ia sememangnya mampu membekalkan tenaga kepada ibu menyusu dan dalam masa yang sama membakar kalori sehingga 35%

Protein sangat sensitif. Ianya wujud pada suhu badan kita dan mudah terhapus pada suhu yang tinggi. So apabila kita memasak sumber protein seperti ikan goreng pada suhu yang tinggi, hakikatnya banyak protein yang telah musnah semasa proses memasak itu sendiri.

3.Kalsium
Kandungan susu ibu sendiri dihasilkan oleh sekurang- kurangnya 40% kalsium ibu.
Kalsium amat diperlukan bagi pembesaran dan pertumbuhan tulang serta gigi bayi yang sihat.
♦  Ibu perlu 1000mg hingga 1300mg Kalsium sehari bersamaan 5 gelas susu. 4biji Ostematrix baru RM2. 5 gelas susu? Sebiji Ostematrix 5x kali lebih baik dari segelas susu.


4. Alfalfa
-Alfalfa mengandungi banyak nutrien dan vitamin penting seperti vitamin K, A, B1, B6, C, E, calcium, zink dan besi: penting bagi pertumbuhan dan pembesaran yang sihat.
-Secara tradisionalnya, juga telah lama digunakan sebagai makanan penggalak (milk booster) bagi ibu menyusu.

Anda boleh pilih untuk beli sendiri secara pantas melalui laman Shaklee atau boleh menghubungi saya untuk tujuan pembelian. Jika anda memilih untuk membeli sendiri, sila klik Beli Sekarang. Pembelian pantas menggunakan Visa atau Master Card (Debit / Credit Card)


Rahsia Jadi Ahli Shaklee Secara Percuma Terbongkar
Hubungi Saya :
FB Syue Wana | 016-7114304 (sms/whatsapp) | yuna.stitchz@gmail.com
www.facebook.com/messages/FreeVitamins

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

* COD - Skudai; Gelang Patah; Bukit Indah; Perling; Tun Aminah; Tampoi; Bandar Baru Uda; Kempas; Mount Austin, Larkin; Taman Pelangi; Permas Jaya; Ulu Tiram; Masai; Pasir Gudang; Johor Bahru amnya dan pos laju ke SELURUH MALAYSIA.

0 comments:

Post a Comment

LINKIN WITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Me

My photo

Suami isteri yang menjadikan blog sebagai salah satu medium pemasaran. Mempunyai 2 cahaya mata. Saya Rais menulis kesemua blog kami manakala isteri saya Syuhana menulis sebahagian blog Shaklee.