Supplement Dan Penyusuan Bayi


Seandainya anda mengambil supplement untuk tujuan penyusuan, perlulah difahami bahawa vitamin bukanlah salah satu cara membanyakkan susu ibu. Tetapi vitamin diambil demi memastikan tubuh ibu sentiasa sihat, bertenaga, ceria dan terus bersemangat serta secara langsung mampu membekalkan susu ibu kepada simanja.

Kejayaan penyususan antaranya adalah bergantung kepada kesihatan ibu. Konsep asas penyusuan perlulah difahami terlebih dahulu iaitu

LEBIH KERAP BAYI DISUSUKAN ATAU LEBIH KERAP SESI PERAHAN MAKA LEBIH BANYAK SUSU IBU DIHASILKAN

Nak tahu lebih lanjut?

Pengambilan vitamin akan memberikan kesan yang BESAR dalam dunia penyusuan sekiranya si ibu memenuhi keperluan di bawah dengan penuh disiplin dan konsisten:
 1. Si ibu kerap menyusukan bayi secara langsung atau bagi ibu yang berkerjaya, membuat sesi perahan yang konsisten setiap 3 JAM atau tidak lebih dari itu sehingga payudara benar benar kosong.Ini akan merangsang hormon prolaktin yang menghasilkan lebih banyak susu.
 2. Si ibu memastikan pengambilan air yang seimbang dan secukupnya setiap hari iaitu tidak kurang dari 3 liter sehari dan memastikan dirinya mengambil makanan seimbang dalam menjayakan penyususan lengkap buat si manja.
MENGAPA SHAKLEE?
Anda bebas memilih. Tiada paksaan dalam pengambilan supplement moden. Tapi harus diingat, jika tidak mengambil supplement tradisional untuk menambah susu seperti berikut, lebih lebih lagi wanita berkerjaya maka adalah mustahil si ibu mendapatkan khasiat yang mencukupi untuk menyusu anaknya.

1.       Amalan tradisi
Petua orang lama mengamalkan pemakanan tertentu bagi menambah susu. Ia tidak terhad kepada masyarakat Melayu sahaja. Malah, kaum Cina dan India turut menggunakan kaedah yang sama. Antara jenis makanan yang dipercayai menambah susu ialah, ulam-ulaman (pegaga, peria, raja, turi, betik, jantung pisang batu dan lain-lain), lobak putih, ikan yu dan banyak lagi.


2.       Makanan herba
Terdapat beberapa jenis rempah yang biasa digunakan dalam masakan harian membantu menambah pengeluaran susu. Paling popular ialah halba. Selepas dibeli, cuci halba dengan sempurna dan keringkan. Kemudian simpan di dalam bekas bertutup dan makan sesudu halba setiap hari. Antara herba lain ialah jintan hitam. Cara pengambilannya sama seperti halba.

Jadi kami menawarkan alternative moden kepada ibu ibu berkerjaya yang ingin menyusu penuh anak mereka dengan beberapa biji pil berbanding supplement tradisional penuh meja dan sukar didapati. 

Bayangkan nak mendapatkan ulam ulaman yang rare tu, kedai runcit biasa tak jual, takkan hari hari nak pergi pasar beli? Pulak tu barang organik seperti tu perlu dibersihkan, disimpan baik tetapi cepat rosak. 

Lagi pula saya belum pernah jumpa ibu yang berjaya membuat stok EBM penuh freezer seperti dalam testimoni ramai pelanggan kami. Bukankah jelas, pemboleh ubah di sini adalah supplement Shaklee? 

Bagi mereka yang gagal menghasilkan banyak susu selepas mengambil supplement Shaklee puncanya hanya kerana tidak memenuhi konsep asas penyusuan samada kekangan masa, tidak berdisiplin, atau tidak diajar oleh SID yang menjual kepadanya.. Jika orang lain boleh berjaya selepas mengamalkan teknik itu, mengapa tidak anda? Teruskanlah usaha dalam memberi yang terbaik buat si manja. 

Banyak kelebihan mengambil supplement Shaklee berbanding supplement tradisional:
 1. Berasaskan sumber semulajadi yang tulen dan bebas dari bahan pengawet, kimia, tiruan, pemanis, pewarna dan perisa.
 2. Setiap bahan diuji dengan kawalan kualiti untuk ketulenan dan bebas dari bahan berbahaya seperti melanin.
 3. Setiap ramuan botanical turut diuji pihak ketiga.
 4. Setiap produk mengandungi rumusan aktif yang tepat untuk kesihatan yang optimum secara konsisten.
 5. Shaklee mematuhi Good Manufacturing practice piawaian kawalan kualiti yang lebih ketat berbanding yang lain.
 6. Produk Shaklee terserlah diseluruh dunia dengan membantu para atlet dan angkasawan NASA untuk misi mereka.
 7. Produk Shaklee di Malaysia disahkan Halal oleh ISA-islamic Services of America, badan yang diiktiraf oleh JAKIM.
Bagaimanapun ada lagi rahsia yang hanya kami dedahkan kepada pelanggan kami sahaja. Ia adalah perkara paling utama dalam menjayakan penyusuan bayi. Anda mungkin gagal jika tidak mengetahui rahsia ini.

Untuk ketahui apa yang kami tawarkan untuk ibu menyusu, klik SINI 

Anda boleh pilih untuk beli sendiri secara pantas melalui laman Shaklee atau boleh menghubungi saya untuk tujuan pembelian. Jika anda memilih untuk membeli sendiri, sila klik Beli Sekarang. Pembelian pantas menggunakan Visa atau Master Card (Debit / Credit Card)


Rahsia Jadi Ahli Shaklee Secara Percuma Terbongkar
Hubungi Saya :
FB Syue Wana | 016-7114304 (sms/whatsapp) | yuna.stitchz@gmail.com
www.facebook.com/messages/FreeVitamins

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

* COD - Skudai; Gelang Patah; Bukit Indah; Perling; Tun Aminah; Tampoi; Bandar Baru Uda; Kempas; Mount Austin, Larkin; Taman Pelangi; Permas Jaya; Ulu Tiram; Masai; Pasir Gudang; Johor Bahru amnya dan pos laju ke SELURUH MALAYSIA.

2 comments:

 1. Susu ibulah yang paling baik untuk baik kita.

  ReplyDelete
 2. Typos - susu ibu paling baik untuk bayi kita.

  ReplyDelete

LINKIN WITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Me

My photo

Suami isteri yang menjadikan blog sebagai salah satu medium pemasaran. Mempunyai 2 cahaya mata. Saya Rais menulis kesemua blog kami manakala isteri saya Syuhana menulis sebahagian blog Shaklee.