Kenali Sustained Released Vita-C Plus 500mg Shaklee - Vitamin C Paling Awesome


Gambar atas ni merupakan label lama Vitamin C Shaklee. Masa saya join Shaklee, Sustained Released Vita-C ni takda dalam jualan sebab sedang menunggu kelulusan KKM. Sebelum tu takda KKM ke? Adaaa..cuma Shaklee improve formula Sustained Released Vita-C tu maka perlu memohon pengesahan baru..lebih setahun produk ni takda dalam pasaran Malaysia tau..bila kelulusan dah dapat..Voila..nama barunya adalah Sustained Released Vita-C Plus 500mg.


Ni SR Vita-C lama

Ni SR Vita-C Plus baru
Sumber dari zarariana.blogspot

Inilah label baru untuk Vitamin C Plus. Formula baru ini ditambah dengan CITRUS BIOFLAVONOIDS iaitu Lemon, Orange, Grapefruit dan Hesperidin (Fungsi hesperiden bersama citrus bioflavonoid membantu keadaan seperti hemorrhoids,varicose veins, and poor circulation (venous stasis). Membantu blood vessels dan reduce inflammation). Penambahan bioflavonoids iaitu pigmen yg larut air dgn antioksidan, antiallergenik dan sangat diperlukan untuk penyerapan vitamin C.

Mari kita kenali apa itu BIOFLAVONOIDS.

Bioflavonoids merangkumi sekumpulan besar nutrien dengan aktiviti antioksidan. Bioflavonoids sitrus, yang merupakan sebahagian daripada kumpulan nutrien yang berasal dari kulit dan pulpa produk sitrus. Bioflavonoids sitrus bertindak secara sinergistik dengan vitamin C. Setiap bahan meningkatkan tindakan yang lain. Bioflavonoids sitrus meningkatkan keberkesanan vitamin C oleh badan. Ia juga memanjangkan keberkesanan vitamin C dengan melambatkan kerosakan.

Bioflavonoid atau yang dikenal dengan nama vitamin P atau biasa disebut dengan nama Flavonoids merupakan kelompok pigmen yang larut dalam air. Flavonoids adalah kelompok dari senyawa polyphenoic yang banyak terdapat pada berbagai jenis tanaman. Istilah bioflavonoid merujuk pada beberapa jenis zat seperti hesperin, hesperidin, eriodictyol, quercetin, quercertrin, rutin, myricetin, apigenin, luteolin, catechin, citrin, luteolin, dan flavonoid lainnya. Nutrien ini tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dan perlu dapatkan dari makanan.

Bioflavonoids dapat bekerja dengan baik iaitu dengan adanya vitamin B6, Vitamin C, vitamin E, Tyrosine, Kalsium dan Zinc.

Bioflavonoid terhasil daripada bahagaian berwarna sayur-sayuran, buah-buahan , bunga, herba dan bijirin. penyelidikan telah menunjukkan bahawa bioflavonoids bertindak sebagai:
  • Anti-radang
  • Anti-alergi
  • Anti-virus
  • Anti-kanser
*Bioflavonoids ada 4 jenis. Citrus Bioflavonoids adalah selamat dan tiada kesan sampingan serta selamat untuk ibu hamil.
 
Fungsi Bioflavonoids dan Vitamin C

Bioflavonoids bertindak bersama vitamin c untuk :  
  1. Melindungi dan mengekalkan struktur salur kapilari darah dan mengatur penyerapannya.
  2. Mempunyai kesan antibakteria
  3. Menggalakkan peredaran darah
  4. Merangsang pengeluaran hempedu
  5. Mengekalkan tahap kolesterol darah yang lebih rendah
  6. Merawat dan mencegah katarak
  7. Bertindak sebagai antihistamin
  8. Mempunyai ciri-ciri anti-radang
  9. Mengurangkan gejala herpes mulut
  10. Membantu vitamin C dalam menjaga collagen agar tetap dalam kondisi sihat, ~membantu penyerapan dan penggunaan vitamin C, 11. mencegah kerosakan vitamin C kerana pengoksidaan.
  11. Mengurangi hipertensi, 
  12. Mengurangi pendarahan, 
  13. Membentuk penghalang pelindung terhadap jangkitan
  14. Dapat mengurangi gejala-gejala pendarahan jangka panjang, serum kalsium rendah.
  15. Merupakan antioksidan, pencegah pembentukan radikal bebas. 
  16. Mencegah terjadinya serangan penyakit jantung coronary dan stroke.
Ini adalah kerana gabungan ini mampu mencegah pelekatan sel darah merah dan kerosakan HDL. Tambahan makanan sumber flavonoid melancarkan kembali darah pekat akibat penyumbatan pembuluh darah oleh kolesterol dan menjaga kadar normal HDL

Bioflavonoids juga berfungsi sebagai antioksidan dalam tumbuh-tumbuhan. Cuba kita lihat, tumbuh-tumbuhan yang terdedah kepada cahaya matahari sepanjang hari, menerima dos cahaya ultraungu (UV) yg tinggi kan? Bioflavonoids membantu melindungi tumbuhan daripada sinaran UV yang berbahaya dan meneutralkan radikal bebas molekul tidak stabil dengan elektron berpasangan yang mereka keluarkan. Dan apa yang BEST nya tu, kesan antioksidan bioflavonoids yg sama macam ni jugak berlaku pada manusia yg mengambilnya.

Bahan Makanan Apa yang Mengandung Bioflavonoid?

Bioflavonoid banyak terdapat pada bahan putih tepat di bawah kulit buah citrus. Bioflavonoid juga terdapat dalam lada, anggur, kayu pinus, bawang-bawangan, berry, teh hijau, sorgum, apricot, kedelai, tomat, brokoli, seledri, paprika, buncis, delima, jeruk nipis, jeruk lemon, anggur, apel, pir, stroberi dan lain-lain.

Bahan Apa yang Dapat Mengurangi Bioflavonoid dari Tubuh?

Beberapa bahan dapat menghilangkan bioflavonoid dari tubuh. Salah satunya yang paling buruk adalah asap rokok dan banyak minum alkohol. Aspirin dan ubat-ubatan penghilang rasa sakit juga dapat membuang bioflavonoid dari tubuh. Demikian pula dengan antibiotik dan cortisone. 



Apakah manfaat utama vitamin C?

  1. Membentuk kolagen - Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. Oleh itu ianya mampu memperbaiki kedut dan menghalang otot menjadi kendur.
  2. Memperbaiki simptom pendarahan - Kekurangan vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, pemulihan kecederaan yang lambat, kulit kering, ruam dan kulit kasar.
  3. Peningkatan sistem imun - Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membanntu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, memperbaiki alergi hidung dan kulit, asma. Juga memendekkan waktu pemulihan dan mengurangkan simptom selsema.
  4. Memerangi kanser - Ia adalah satu-satunya antioksidan yang berkuasa, mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-sel untuk melawan sel sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh dengan berkesan. Ia juga menghapuskan radikal bebas sebelum ia menyerang sel sel kita.
  5. Mencantikkan kulit - Ambil vitamin C setiap hari untuk kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukan pigmen. Pigmen adalah penyebab utama pembentukan jeragat.
  6. Memperbaiki insomnia - Ia memperbaiki insomnia, stress masalah berkaitan mental seperti keresahan.
  7. Mengekalkan kolestrol sihat - Ianya mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekal kapilari darah yang sihat, menghindarkan arteriosclerosis, thrombus, menghalang pendarahan dalaman, hidung berdarah, pendarahan serebral dan skurvi.

Siapa yg perlukan vitamin C tambahan?
  1. PEROKOK –asap rokok merosak bioflavanoids dan vitamin C dengan cepat. Perokok memerlukan extra bioflavanoids dan vitamin C untuk melawan kerosakan sel dari asap rokok. Perokok pasif juga memerlukan extra bioflavanoids dan vitamin C
  2. Warga tua
  3. Pesakit asma dan alergi
  4. Obesiti / Diabetes / Kencing Manis
  5. Orang yang terkena jangkitan kerana bioflavanoids dan vitamin C dapat mengurangkan risiko jangkitan
  6. Penghidap hypertensi – dapat menurunkan tekanan darah
  7. Orang yang stress – dpt mencegah stress dan proses pemulihan stress dapat dipercepat dengan mengambil bioflavanoids dan vit c
  8. Sesiapa yang ingin jaga kesihatan
Haa..unikkan Vita-C Shaklee ni ni..nak tau betapa murahnya Vita-C Shaklee ni? cuba bandingkan info di bawah. Berapa harga 7biji oren? lebih RM10 kalau kat pasar malam saya. Berapa harga sebiji Sustained Released Vita-C? TAK SAMPAI 50SEN! murah giler tau.
 
Bukan tu sahaja yang buatkan Sustained Released Vita-C ni unik. Lebih dari tu sebab Vitamin C larut air maka jika ambil dos tinggi, lebihan yang tak digunakan akan keluar melalui air kencing. Maka teknologi sustained released membantu bekalan vitamin C sentiasa ada dalam badan untuk tempoh panjang. Vitamin C organik kat pasaran belum tentu ada teknologi ni tau.
Tahukah anda?
 

Anda boleh pilih untuk beli sendiri secara pantas melalui laman Shaklee atau boleh menghubungi saya untuk tujuan pembelian. Jika anda memilih untuk membeli sendiri, sila klik Beli Sekarang. Pembelian pantas menggunakan Visa atau Master Card (Debit / Credit Card)


Rahsia Jadi Ahli Shaklee Secara Percuma Terbongkar
Hubungi Saya :




FB Syue Wana | 016-7114304 (sms/whatsapp) | yuna.stitchz@gmail.com
www.facebook.com/messages/FreeVitamins

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

* COD - Skudai; Gelang Patah; Bukit Indah; Perling; Tun Aminah; Tampoi; Bandar Baru Uda; Kempas; Mount Austin, Larkin; Taman Pelangi; Permas Jaya; Ulu Tiram; Masai; Pasir Gudang; Johor Bahru amnya dan pos laju ke SELURUH MALAYSIA.

0 comments:

Post a Comment

LINKIN WITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Me

My photo

Suami isteri yang menjadikan blog sebagai salah satu medium pemasaran. Mempunyai 2 cahaya mata. Saya Rais menulis kesemua blog kami manakala isteri saya Syuhana menulis sebahagian blog Shaklee.