Bakar Kalori Waktu Tidur

Para pendiet wajib tahu fakta kalori juga dibakar semasa kita tidur ye. Saya pernah terbaca satu artikel mengenai kalori dibakar ketika kita tidur dulu. Malahan sekarang pun ada produk patch yang berfungsi kurus semasa tidur. 

Barangkali ia berfungsi dengan memanaskan badan si pemakai. Sebab tu ada yang complain kulit tempat dia tampal melecet dan ada yang naik ruam. Ni saya ambil dari blog Master Cery.


kalori dibakar walaupun anda sedang tidur?...memang best ni...takla rasa bersalah nak tidur..kan kan.ni saya baca artikel dari blog si nani..rajin dia google di info...jom kita baca

"...I just read an article from the internet .. I Google-d about calories burnt while sleeping.. It was happened to me everyday..and I keep asking myself..how does it burnt.. so, I think I know why my weight is getting lower after I woke up from the bed.. Actually setiap kali before tido mesti saya timbang berat dulu..then bila bangun,,aik,,berat turun ekk...hehe..nak tau kenape??? 

Article tu gtau, metabolisme badan akan naik bila suhu bilik kita sejuk, badan akan bakar banyak kalori to keep our body warm..and can up the metabolism's rate..sebab tu kalau kt oversea, author tu sarankan untuk turunkan suhu heater. to let the body works on their own to keeps the body warm..

Sekarang kan sejuk..sebab ujan la lau kat malaysia ni..hehe..mmg tiap2 malam saya tdo selimut 2lapis siap bersweater lagi. pastu, kena avoid makan carbohydrate at least 6hours before sleep.When the body is low on carbohydrates, it starts using calories to burn fat for energy. If there are no carbohydrates in your system before bedtime, your body will burn more calories and burn fat for energy.and yet.. 

Sleep for more than seven hours to burn more calories at night. Getting more sleep will not only help you burn more calories at night, it will also help keep your metabolic rate higher during the day burning even more calories. 

hahaha..i likeee sleeping..hehehehe...tapi kalau lama2 sangat pening kepala..hehehe

pastu dia cakap lau nak bagi bakar labih kalori lagi, dia suruh minum air green tea before tdo. faedah green tea ni untuk meningkatkan metabolism badan utk membantu membakar banyak kalori lagi.."



Haa..tu dia... dua tips kat sini... jgn mkn karbohidrat 6 jam sebelum tidur...dan minum green tea sebelum tidur... lagi byk kalori yg akan dibakar ketika tidur..... hehe..amacam..bolehla lepas ni gi layan tidur..tp kalau terlebih tidur ..payah gak..dan bila cakap tentang Green Tea..teringat kat Shaklee Cinch Tea Mix~~combination white,red and green tea~. (actually cinch tea mix ni antara produk under our slimming program sbb teh ni rendah kalori..so kalau org nak diet..bolehla minum teh ni...)

haa gini la rupa teh tu..satu sachet boleh bancuh untuk 3 gelas tau
Anda boleh pilih untuk beli sendiri secara pantas melalui laman Shaklee atau boleh menghubungi saya untuk tujuan pembelian. Jika anda memilih untuk membeli sendiri, sila klik Beli Sekarang. Pembelian pantas menggunakan Visa atau Master Card (Debit / Credit Card)


Rahsia Jadi Ahli Shaklee Secara Percuma Terbongkar
Hubungi Saya :




FB Syue Wana | 016-7114304 (sms/whatsapp) | yuna.stitchz@gmail.com
www.facebook.com/messages/FreeVitamins

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

* COD - Skudai; Gelang Patah; Bukit Indah; Perling; Tun Aminah; Tampoi; Bandar Baru Uda; Kempas; Mount Austin, Larkin; Taman Pelangi; Permas Jaya; Ulu Tiram; Masai; Pasir Gudang; Johor Bahru amnya dan pos laju ke SELURUH MALAYSIA.

0 comments:

Post a Comment

LINKIN WITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Me

My photo

Suami isteri yang menjadikan blog sebagai salah satu medium pemasaran. Mempunyai 2 cahaya mata. Saya Rais menulis kesemua blog kami manakala isteri saya Syuhana menulis sebahagian blog Shaklee.