Lecithin - Untuk Kurus Dan Kesihatan Jantung

Lecithin ni saya first time saya kenal bila join Shaklee. Sungguh. Tak tipu. Sebab Lecithin ni diguna ramai bagi tujuan mengawal berat badan. Harga dia pun murah je. Hehe. Saya pula kategori metabolisma laju macam keretapi bullet. Makan banyak pun kurus tu je. Jadi saya memang tak pernah guna produk bernama Lecithin.
Gambar pinjam

Jadi untuk kenal Lecithin, saya lawat dan pinjam entri upline saya Puan Yati mengenai testimoni pelanggan yang hilang 15kg dalam 2 bulan dengan lecithin ni. By the way, dia breastfeed tau. Kena maklum breastfeed ni bakar kalori macam bersenam. Memang banyak kalori yang dibakar. Bayangkan la kalau sehari 5, 6 kali menyusu. Tambah ambil Lecithin. Kelaass gitu. Tapi bagi yang tak menyusu, anda kena lakukan aktiviti fizikal ye disamping pengambilan lecithin ni. Baru boleh dapat 2 bulan turun 15kg macam akak tu. Untuk memahami proses tu, baca sini

Apa itu Lecithin?
  1. Nature's Emulsifier (Pengemulsi Semulajadi) yang membantu badan menyerap nutrien larut lemak seperti Vitamin A, D, E, K, Beta Caretone
  2. Boleh didapati dari tisu binatang dan tumbuhna (plant)
  3. Untuk komersial didapati dari telur, jagung dan soya.
  4. Fat Emulsifier - Melarut lemak
Apa ada dalam Lecithin?
  1. Asid linoleik (essential fatty acid) yang amat diperlukan oleh badan. Tapi badan tidak boleh menghasilkannya sendiri dan ia perlu diambil melalui diet harian.
  2. Kolin - satu komponen neurotransmitter (memberikan impuls dari saraf satu ke saraf yang lain)
  3. Asetikolina - bekal biokimia untuk penghantaran mesej di dalam otak dan sistem pernafasan. 
  4. Inositol - sebagai komponen utama membran / selaput sel dalam tisu di seluruh badan
Apakah khasiat dan kegunaan Lecithin?

1- Paling Utama

  • Untuk memproses metabolisma, kolestrol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids
  • Lecithin memecah serta mencairkan lemak terutama kolestrol.
  • Ia membantu menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL)
  • Membantu mengawal paras triglycerides (sejenis lemak yang terdapat di dalam darah, badan menggunakannya untuk tenaga)
  • Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluh darah
2- Penting Untuk Fungsi Otak
  • Acethylcholine penting untuk fungsi otak seperti berfikir, ingatan, konsentrasi, menentukan kita berdiri, berlari, makan, bercakap, tidur, penghadaman, dan lain lain.
  • Acethylcholine merupakan sejenis neuro transmitter yang terlibat dalam penerimaan, penyimpanan dan penghantaran maklumat yang betul ke otak. jika bekalannya cukup, maka fungsi - fungsi ini dapat dilakukan. Jika sebaliknya, fungsi itu akan tergugat.
  • Acethylcholine dihasilkan dari cholin,. Cholin mudah diperolehi dari lecithin. Lecithin meningkatkan bekalan cholin dan Acethylcholine kerana 30% otak adalah lecithin dan 70% lemak di hati adalah lecithin.
3- Untuk Warga Tua
  • Lecithin amat diperlukan bagi mereka yang uzur oleh sebab angin, stroke (angin ahmar) dan sakit-sakit yang biasa dialami orang tua.
  • Mengurangkan berlakunya masalah arteri tersumbat punca darah tinggi, sengal sendi, sejuk kaki dan sebagainya.
4- Untuk Penghadaman
  • Lecithin diperlukan untuk menghasilkan bahan kimia yang dipanggil 'bile' (jus hempedu) daripada kolesterol. Bile amat penting untuk proses penghadaman.
5- Untuk Keperluan Sel
  • Lecithin penting untuk mengangkut, menghantar bahan-bahan lemak dari makanan ke sel-sel.
  • Choline dan Lecithin menguatkan selaput sel-sel neuron dan semua sel-sel tubuh badan kita.
6- Untuk kesihatan Kardiovascular (Sistem Jantung)
  • Fungsi utama lecithin adalah sebagai "fat emulsifier", ia amat penting untuk perlindungan sistem jantung dari masalah kolesterol.
  • Ia amat mujarab jika di ambil bersama sama EPA dan Fiber. (Omega Guard dan Alfalfa)
Hasil Penyelidikan (R&D)
  • Lecithin daripada kacang soya berkesan memecahkan deposit kolestrol
  • Lecithin daripada telur boleh tetapi tidak begitu berkesan

Mengapa Shaklee?
  • Kacang soya - sumber semulajadi terpilih
  • Kapsulnya mempunyai ciri-ciri lecithin sebagaimana dianugerahkan oleh alam.
  • Tiada pengawet, pewarna, perasa tiruan
  • Kepekatannya - 1 kapsul : 520mg lecithin, 78mg phosphatidycholine, 47mg phosphatidylinositol.
Peranan Lecithin Pada Breastfeeding Moms
  • Membantu mengurangkan risiko clog duct atau duktus susu tersumbat..orang Melayu panggil bengkak susu gitu haa...hahaha
  • Membantu membakar lemak yang berlebihan dalam badan ibu
  • Ia membantu ibu mengatasi masalah lupa atau "short memory" yang biasa dilalui selepas melahirkan anak
  • Ia membantu menyalurkan inositol dan kolin di dalam susu ibu untuk perkembangan otak bayi
Maka, adakah lecithin selamat diambil semasa penyusuan selain untuk pengambilan untuk mengurangkan berat badan? Jawapannya YA selamat. 

Mari kita intip perbualan customer yang turun 15kg tu. By the way, saya turun 18kg sebab menyusu badan. hihi

Anda boleh pilih untuk beli sendiri secara pantas melalui laman Shaklee atau boleh menghubungi saya untuk tujuan pembelian. Jika anda memilih untuk membeli sendiri, sila klik Beli Sekarang. Pembelian pantas menggunakan Visa atau Master Card (Debit / Credit Card)


Rahsia Jadi Ahli Shaklee Secara Percuma Terbongkar
Hubungi Saya :




FB Syue Wana | 016-7114304 (sms/whatsapp) | yuna.stitchz@gmail.com
www.facebook.com/messages/FreeVitamins

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

* COD - Skudai; Gelang Patah; Bukit Indah; Perling; Tun Aminah; Tampoi; Bandar Baru Uda; Kempas; Mount Austin, Larkin; Taman Pelangi; Permas Jaya; Ulu Tiram; Masai; Pasir Gudang; Johor Bahru amnya dan pos laju ke SELURUH MALAYSIA.

1 comments:

LINKIN WITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Me

My photo

Suami isteri yang menjadikan blog sebagai salah satu medium pemasaran. Mempunyai 2 cahaya mata. Saya Rais menulis kesemua blog kami manakala isteri saya Syuhana menulis sebahagian blog Shaklee.