Sumber Kalsium Terbaik - Ostematrix

Kalsium, antara mineral yang paling banyak terdapat dalam tubuh badan manusia, juga terdapat dalam sesetengah makanan, ditambah dalam sesetengah makanan, diperolehi dari pil supplement, juga terdapat dalam bentuk ubat (seperti antacids). 

Kalsium diperlukan tubuh badan untuk penguncupan pembuluh darah dan vasodilatasi, fungsi otot, penghantaran impulse saraf, isyarat intrasel dan rembesan hormon, meskipun begitu, untuk menyokong fungsi metabolik yang penting ini ia memerlukan hanya kurang 1% dari jumlah keseluruhan kalsium dalam tubuh seseorang itu.  

Serum kalsium sangat dikawal ketat oleh sistem tubuh dan kuantitinya tidak turun naik dengan perubahan pemakanan, tubuh menggunakan tisu badan sebagai sumber kalsium dan backup kalsium untuk mengekalkan kepekatan berterusan kalsium dalam darah, otot, dan cecair antara selular.

Baki 99% bekalan kalsium disimpan di dalam tulang dan gigi untuk menyokong fungsi dan strukturnya. Tulang itu sendiri mengalami proses pembinaan berterusan melalui penyerapan semula dan deposisi kalsium untuk tulang yang baru. Kesimbangan antara penyerapan semula dan deposisi berubah seiring usia. 

Pembinaan tulang melebini penyerapan kalsium ketika kanak kanak dan remaja, manakala proses itu lebih seimbang ketika awal dan pertengahan umur dewasa. Bagi usia tua pula, terutamanya wanita telah monopause, deposisi tulang lebih cepat dari pembinaan tulang menyebabkan kerapuhan tulang dan meningkatkan risiko ostioporosis.

Cadangan Pengambilan
Cadangan pengambilan kalsium dan nutrisi lain boleh diperolehi melalui DRI (Dietary Reference Intakes) yang dibangunkan oleh FNB (Food and Nutrition Board) di Institut Perubatan daan Pendidikan Negara (Amerika). DRI adalah  istilah umum untuk satu set nilai rujukan yang digunakan untuk merancang dan menilai pengambilan nutrient yang sihat. Nilai ini berbeza mengikut umur dan jantina.
  • Recommended Dietary Allowance (RDA): purata nilai harian yang mencukupi untuk memenuhi keperluan hampir (97%–98%) individu yang sihat.
  • Adequate Intake (AI): diwujudkan apabila bukti tidak mencukupi untuk membangunkan RDA dan ditetapkan pada tahap yang dianggap sekadar mencukupi.
  • Tolerable Upper Intake Level (UL): pengambilan harian maksimum yang tidak akan menyebabkan kesan buruk pada kesihatan.

Bagaimana Ostematrix dikatakan terbaik? Ostematrix lengkap dengan semua Kalsium, Vitamin D, Magnesium, Zink, Kuprum, Mangan, Boron bagi memastikan pengguna mendapat segala kebaikan kalsium dalam satu pil. Didatangkan pada saiz mudah telan 250mg/biji yang memudahkan pengguna membuat anggaran keperluan harian jika ada mengambil sumber kalsium lain seperti susu.

Anda boleh pilih untuk beli sendiri secara pantas melalui laman Shaklee atau boleh menghubungi saya untuk tujuan pembelian. Jika anda memilih untuk membeli sendiri, sila klik Beli Sekarang. Pembelian pantas menggunakan Visa atau Master Card (Debit / Credit Card)


Rahsia Jadi Ahli Shaklee Secara Percuma Terbongkar
Hubungi Saya :
FB Syue Wana | 016-7114304 (sms/whatsapp) | yuna.stitchz@gmail.com
www.facebook.com/messages/FreeVitamins

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

* COD - Skudai; Gelang Patah; Bukit Indah; Perling; Tun Aminah; Tampoi; Bandar Baru Uda; Kempas; Mount Austin, Larkin; Taman Pelangi; Permas Jaya; Ulu Tiram; Masai; Pasir Gudang; Johor Bahru amnya dan pos laju ke SELURUH MALAYSIA.

0 comments:

Post a Comment

LINKIN WITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Me

My photo

Suami isteri yang menjadikan blog sebagai salah satu medium pemasaran. Mempunyai 2 cahaya mata. Saya Rais menulis kesemua blog kami manakala isteri saya Syuhana menulis sebahagian blog Shaklee.