Cara Beli Shaklee Di Branch - Panduan Pengedar

Assalamualaikum. Saya assume bila you all klik link ni, mesti you all belum tahu caranya kan? hihi. Berikut adalah cawangan Shaklee yang terdapat di seluruh Malaysia. Sila lihat peta tu kalau tak tau kat mana. Boleh zoom in zoom out. 

Dulu saya first time cari Shaklee Johor bahru pun guna map ni. Perhatikan landmark yang popular. Macam kes saya, saya xtau Taman Molek kat mana, tapi saya sangat familiar dengan Carefour berdekatan Taman Molek tu. Jadi berpandukan Carefour tu saya boleh navigate ke Shaklee. Apa susah..smart phone kan ada GPS navigation..guna je..hihi

Cawangan Kami Waktu Perniagaan Peta Lokasi
Kuala Lumpur
No 32, Jalan Seri Rejang 3, 
Pusat Industri Seri Rampai,
Taman Sri Rampai, 
53300, Kuala Lumpur.
Telefon : 603-4142 1067 
 Fax: 603-4142 1027 
Hubungi :
Ida ( Penyelia Cawangan)


Isnin hingga Jumaat
10:00 a.m. to 7:00 p.m.
Sabtu
(Pertama & Ketiga):

10:00 a.m. to 7:00 p.m



Penang
No 81, 83 & 85, Jalan Todak 6,
Pusat Komersial Sunway Perdana,
13700, Seberang Jaya,
Pulau Pinang
No 81, 3 & 85 Jalan Todak 6,
Pusat Konersial Sunway Perdana,
13700 Seberang Jaga, Pualau Pinang
- See more at: http://www.mysupervitamins.com/2014/09/cawangan-shaklee-seberang-jaya-dan-cara.html#sthash.FfXSfULq.dpuf
Telefon : 604-383 8261
Fax: 604-383 8560
Hubungi : Cannie Teoh
(Penyelia Cawangan)


Isnin hingga Jumaat
10:00 a.m. to 7:00 p.m.
Sabtu
(Pertama & Ketiga):

10:00 a.m. to 7:00 p.m


Ipoh
32, Medan Istana 1,
Bandar Ipoh Raya,
30000 Ipoh.

Telefon: 605-241 8260
Fax: 605-241 8263


Hubungi : Eunice Lau
(Penyelia Cawangan)


Isnin hingga Jumaat
10:00 a.m. to 7:00 p.m.
Sabtu
(Pertama & Ketiga):

10:00 a.m. to 7:00 p.m


Johor Bahru
No 47, 49 & 51, Jalan 3/20,
Taman Molek,
81100 Johor Bahru.
Telefon: 607-350 7245
Fax: 607-350 7804


Hubungi : Fiona Chow
(Penyelia Cawangan)


Isnin hingga Jumaat
10:00 a.m. to 7:00 p.m.
Sabtu
(Pertama & Ketiga):

10:00 a.m. to 7:00 p.m


Kota Bharu
319, Section 25, Bandar Kota Bharu,
Jalan Sultan Yahya Petra,
15200 Kota Bharu.
Telefon: 609-747 8688
Fax: 609-747 7711

Hubungi : Anuar
(Penyelia Cawangan)

Ahad hingga Khamis
10:00 a.m. to 7:00 p.m.
Sabtu
(Pertama & Ketiga):

10:00 a.m. to 7:00 p.m

Kota Kinabalu
Lot 4.1, Neutron Point,
Lorong Poin Neutron,
Jalan Lintas Khidmat,
88300 Kota Kinabalu.
Telefon : 6088-393 848
Fax: 6088-393 851

Hubungi : Olivia Fernandez
(Penyelia Cawangan)


Isnin hingga Jumaat
10:00 a.m. to 7:00 p.m.
Sabtu
(Pertama & Ketiga):

10:00 a.m. to 7:00 p.m




Atau walk in ke Head Quarters Shaklee Malaysia. Ramai tau manusia kat sini. Kalau tengok SID beli berkoyan-koyan jangan segan :-)

Ibu Pejabat Shaklee Malaysia
Shaklee Products (M) Sdn Bhd
Level 9, The Pinnacle, Persiaran Lagoon, Bandar Sunway,
47500 Subang Jaya, Selangor Darul Ehsan.
Telefon :603-5622 3188
Fax : 603-5622 3199
E-mel : customerinquiry@shaklee.com.my
Waktu Perniagaan
Isnin hingga Sabtu: 10:00 pagi hingga 7:00 malam

Sila hubungi:
Catherine Chai,
Assistant Customer Service Manager

Peta Lokasi

Apa perlu anda buat?

Ok bila sampai situ, pergi kaunter dan cari borang order seperti dalam gambar di bawah. Isikan nama pada ruang nama dan ID anda. 2 Ni je yang wajib isi pada bahagian atas. Kalau yang lain tu nak isi sekadar buang masa boleh je. Hihi. Then isi bilangan produk yang anda inginkan. Ini wajib dan buat semakan. Kalau ruangan jumlah tu nak tulis boleh, tak tulis pun takpe.

Ni Contoh Cara Isi Borang Order
Once dah siap tulis, tunggu la angka giliran anda dipanggil. Then serahkan borang order kat kaunter pembelian dan confirmkan apa yang staff jualan tu bacakan. Anda ada 3 pilihan cara cayaran.
1- Tunai
2- Kad Kredit / Debit
3- Kad Bank (yang ada MEPS ye)

Boleh juga gabungan mana-mana kombinasi di atas. Contoh nak beli barang RM500, bawa tunai RM500. Tiba-tiba kenalan nak selit order. Boleh je bayar tunai RM500 dan selebihnya guna kad bank atau credit / debit card. Pun boleh guna beberapa kad kalau wang dalam satu kad je tak mencukupi. 

Lagi satu senario contohnya bila dah nak bayar, rupanya dompet tertinggal kat rumah. Boleh juga buat internet banking fund transfer. Sebab saya pernah buat. Tapi anda kena tunggu untuk staff tu confirmkan selepas anda beri maklumat transaksi yang diminta. Tapi buat transaksi internet banking bukan guna PC staff tu ye. Guna smart phone atau Tab anda.

Jika ada masalah sila simpan no saya ni 016-7114304 dan boleh tanya jika ada masalah ke, nervous ke, blur ke. Ok. Good luck :-)


Anda boleh pilih untuk beli sendiri secara pantas melalui laman Shaklee atau boleh menghubungi saya untuk tujuan pembelian. Jika anda memilih untuk membeli sendiri, sila klik Beli Sekarang. Pembelian pantas menggunakan Visa atau Master Card (Debit / Credit Card)


Rahsia Jadi Ahli Shaklee Secara Percuma Terbongkar
Hubungi Saya :




FB Syue Wana | 016-7114304 (sms/whatsapp) | yuna.stitchz@gmail.com
www.facebook.com/messages/FreeVitamins

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

* COD - Skudai; Gelang Patah; Bukit Indah; Perling; Tun Aminah; Tampoi; Bandar Baru Uda; Kempas; Mount Austin, Larkin; Taman Pelangi; Permas Jaya; Ulu Tiram; Masai; Pasir Gudang; Johor Bahru amnya dan pos laju ke SELURUH MALAYSIA.

0 comments:

Post a Comment

LINKIN WITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Me

My photo

Suami isteri yang menjadikan blog sebagai salah satu medium pemasaran. Mempunyai 2 cahaya mata. Saya Rais menulis kesemua blog kami manakala isteri saya Syuhana menulis sebahagian blog Shaklee.