Testimoni Set Menyusu - Susu Memancut Semasa LDR

Assalamualaikum semua..kalau baca tajuk mesti ada yang tanya..LDR tu pebenda? Especially yang tak pernah study berkaitan ilmu penyusuan. LDR tu Let-Down Reflex. Nak tau detail bagaimana badan kita menukar makanan kepada susu u all boleh baca sini ye..Hari ni nak share testimoni Pn Nad..beliau menggunakan set B dengan extra protein

....Bila penghasilan susu saya merudum, saya terus teringat kat entry Kak Kunaz tentang milk booster. Masa entry tu keluar, saya tengok gitu-gitu je sebab masa tu tengah pregnant & anggap susu akan banyak once baby dah keluar nanti. Tapi bila dah terkena baru lah gelabah baca setiap perkataan kat entry tu :D...

...Setiap hari saya makan 2 tablets Alfalfa. Vitamin C, Multivitamin, dan B Complex pulak saya makan 1 tablet setiap satu. Memang kena minum banyak air bila makan vitamin. So saya pastikan minum 3 liter air masak setiap hari walaupun kadang-kadang tak tercapai :P

ESP plak saya bancuh 1.5 sudu besar dengan Vico. Sedap! :D Tapi ESP tu takleh campur dengan air panas sebab protein mati dalam suhu 40 darjah celcius.

Perubahan Yang Dirasakan

1. Pening-pening pada 5 hari pertama selepas consume. Sebab berlaku healing crisis. Tapi takdelah sampai tak boleh buat kerja :D

2. Lil Zahin menyusu sekejap je dah kenyang. Sebelum ni menyusu around 20 - 45 min, kadang sejam. Sekarang tak sampai 10 min pun, sebelah je pulak tu. Rupanya susu semakin pekat. Dah nampak macam formula milk pulak. Hehe.

3. Masa let-down reflex (LDR), susu memancut keluar. Dulu menitik-nitik saje :D Means susu banyak la kan :) Tak dapat nak tunjuk hasil pump sebab saya direct feeding saja hehe.

4. Ada beberapa orang cakap kulit lil Zahin ni halus dan lembut, best bila sentuh. Bukan ke semua baby kulit halus dan lembut? Hehe. Tapi yang saya perasan, dulu muka lil Zahin banyak biji-biji kecil. Bila saya tanya Ummi saya, dia kata masa saya baby dulu pun macam tu.

Sampai ada orang cakap macam udang kena bakar. And bila time lil Zahin ni, ada jugak orang cakap macam udang kena bakar! Haha. Like mother like son :P Tapi lepas consume Shaklee ni, biji-biji tu dah semakin hilang :D


Sebelum consume, usia lil Zahin 22 hari. Banyak biji-biji kat muka. Kesian :(

Selepas sebulan consume, usia lil Zahin 51 hari. Dah takde biji-biji!


Selepas 2 bulan consume, usia lil Zahin 87 hari. Semakin licin :D

Even saya tak lap dengan kain lembab sisa susu kat mulut lil Zahin pun tak naik ruam. Sebab lil Zahin sangat rajin mengelap mulut dia dengan mitten dia. Haha.

5. Berat badan lil Zahin bertambah dengan pesat. Haha. Masa 1st month, berat lil Zahin naik 0.6 kg je. Masa tu baru 5 hari consume Shaklee. 2nd month naik 1 kg dan 3rd month naik 1.4 kg.

6. Bila BF ni kita cepat lapar kan? Tapi since consume Shaklee ni, jarang sangat lapar! Dulu kejap-kejap je perut bunyi kriuk kriuk hehe. 



Set yang Pn Nad ni ambil adalah set B dengan tambahan ESP. Saya pun pernah menggunakan set menyusu 3M tau masa alami masalah nak susukan Zara..set 3M ni hampir sama dengan set Pn Nad ni bezanya ada tambahan Ostematrix...sebab saya tak suka minum susu..biasalah anak pertama..takda pengalaman..biasanya ibu yang duduk rumah je bagi direct feeding je mungkin tak beberapa kritikal masalah penyusuannya berbanding yang bekerja..masa tu saya dah risau bila nak masuk kerja, nak hantar kat pengasuh kalau boleh taknak la kan bagi susu formula..sebab dah tau kebaikan susu ibu bila banyak membaca ketika hamil..

Ni Zara dah dapat adik, dan saya tahu apa yang diperlukan untuk kekal langsing, bertenaga, cantik, walaupun menyusukan anak secara eksklusif..So jika anda berminat nak dapatkan set penyusuan boleh hubungi saya ye..yang bestnya set ni bertahan sehingga 6 bulan contohnya vitamin C..jimat dan murah kalau dibandingkan beli dengan farmasi..


Anda boleh pilih untuk beli sendiri secara pantas melalui laman Shaklee atau boleh menghubungi saya untuk tujuan pembelian. Jika anda memilih untuk membeli sendiri, sila klik Beli Sekarang. Pembelian pantas menggunakan Visa atau Master Card (Debit / Credit Card)


Rahsia Jadi Ahli Shaklee Secara Percuma Terbongkar
Hubungi Saya :




FB Syue Wana | 016-7114304 (sms/whatsapp) | yuna.stitchz@gmail.com
www.facebook.com/messages/FreeVitamins

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

* COD - Skudai; Gelang Patah; Bukit Indah; Perling; Tun Aminah; Tampoi; Bandar Baru Uda; Kempas; Mount Austin, Larkin; Taman Pelangi; Permas Jaya; Ulu Tiram; Masai; Pasir Gudang; Johor Bahru amnya dan pos laju ke SELURUH MALAYSIA.

0 comments:

Post a Comment

LINKIN WITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Me

My photo

Suami isteri yang menjadikan blog sebagai salah satu medium pemasaran. Mempunyai 2 cahaya mata. Saya Rais menulis kesemua blog kami manakala isteri saya Syuhana menulis sebahagian blog Shaklee.