Bagaimana Vitamin C Memberi Manfaat Pada Kulit?

Telah beradad sejak pelayar Beritish menemui kunci untuk mengelakkan penyakit kudis iaitu dengan vitamin C. Anda mungkin membesar dengan teori pengambilan vitamin C yang mencukupi akan dapat menangkis selsema dan jangkitan lain, tetapi sekarang kita semua sudah maklum yang vitamin C mungkin tak memainkan peranan besar dalam menghalang selsema. Bagaimanapun, ia memainkan peranan penting dalam mengekalkan kesihatan kulit anda.


Pelayar-pelayar tersebut dan mereka yang tak dapat buah-buahan dan sayur-sayuran segar menderita pendarahan bawah kulit, ulser, dan sakit sendi. Ini kerana vitamin C, juga dikenali asid absorbik, adalah kunci kepada penghasilan kolagen, sejenis protein yang membantu perkembangan sel dan salur darah serta melembutkan dan menguatkan kulit.

Vitamin C juga membantu membina sel menghilangkan parut dan penghasilan kolagen untuk ligamen, dan ia juga membantu kulit membaik pulih sendiri (tanpa bantuan krim dan gamat contohnya).

Vitamin C adalah antioksidan yang memperlahankan kerosakan akibat radikal bebas--radikal bebas adalah molekul yang tidak stabil yang merosakkan kolagen dan penyebab kulit kering, garis halus, dan kedutan wajah. Penyelidikan terbaru menemui asid absorbik 2-fostat dari Vitamin C, bukan sahaja meneutralkan radikal bebas, malah juga memulihkan kerosakan DNA.

Kajian mencadangkan vitamin C juga mampu mengurangkan kesan selaran matahari yang disebabkan pendedahan terhadap radiasi sinar ultraviolet B dan mencegah kesan jangka panjang pendedahan kepada cahaya matahari yang boleh mengakibatkan kanser kulit.

Bagaimanapun ini tak bermaksud anda boleh makan vitamin C atau sapu vitamin C pada kulit dan berjemur di bawah terik matahari, tetapi ia boleh membantu kulit anda sihat dan lembut melalui pengambilan mencukupi vitamin antioksidan ini.

Sumber - http://health.howstuffworks.com/skin-care/information/nutrition/vitamin-c-benefit-skin.htm

Anda boleh pilih untuk beli sendiri secara pantas melalui laman Shaklee atau boleh menghubungi saya untuk tujuan pembelian. Jika anda memilih untuk membeli sendiri, sila klik Beli Sekarang. Pembelian pantas menggunakan Visa atau Master Card (Debit / Credit Card)


Rahsia Jadi Ahli Shaklee Secara Percuma Terbongkar
Hubungi Saya :
FB Syue Wana | 016-7114304 (sms/whatsapp) | yuna.stitchz@gmail.com
www.facebook.com/messages/FreeVitamins

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

* COD - Skudai; Gelang Patah; Bukit Indah; Perling; Tun Aminah; Tampoi; Bandar Baru Uda; Kempas; Mount Austin, Larkin; Taman Pelangi; Permas Jaya; Ulu Tiram; Masai; Pasir Gudang; Johor Bahru amnya dan pos laju ke SELURUH MALAYSIA.

0 comments:

Post a Comment

LINKIN WITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Me

My photo

Suami isteri yang menjadikan blog sebagai salah satu medium pemasaran. Mempunyai 2 cahaya mata. Saya Rais menulis kesemua blog kami manakala isteri saya Syuhana menulis sebahagian blog Shaklee.