Fungsi Omega 3 Untuk Kecantikan Kulit Dan Rambut

Jika anda mengalami masalah kulit kering dan bersisik, anda mungkin patut menambah sedikit hidangan ikan di dalam menu harian anda. Asid lemak omega 3 -- khususnya asid eikosapentaenoik (EPA) adalah sangat penting untuk kesihatan kulit dan rambut. EPA membantu mengawal kadar penghasilan minyak oleh kulit anda. Meemastikan bekalan asid lemak omega yang mencukupi dalam badan membantu mengekalkan kelembapan kulit dan mengelakkan kulit dari kering dan mengelupas.

Pilih Omega 3 paling berkualiti tinggi seperti Omega Guard Shaklee


Lemak asid Omega 3 juga mampu melindungi kulit anda dari kerosakan. Bila anda terdedah kepada radiasi ultraviolet (UV) dari pancaran cahaya matahari, satu bahan berbahaya yang dipanggil radikal bebas akan terhasil, dimana ia boleh merosakkan sel dan mengakibatkan penuaan pramatang serta menjurus kepada kanser. Lemak asid Omega 3 bertindak sebagai antioksidan yang melindungi badan anda dari bahan ini.

Lemak asid Omega 3 bukan sahaja melindungi badan anda dari kerosakan akibat sinaran matahari, ia sebenarnya membantu memperbaiki kulit. Apabila badan anda terdedah kepada sinaran berbahaya UV, EPA boleh membantu menghalang pelepasan enzim yang memusnahkan kolagen, mengelakkan kulit kendur dan berkedut. Beberapa penyelidikan mencadangkan lemak asid Omega 3 juga berperanan menghindar beberapa jenis kanser kulit, bagaimanapun ini masih belum dibuktikan lagi dan sekadar teori.

Disebabkan sifat anti-anflamasinya, Omega 3 juga mampu melegakan masalah kulit seperti rosacea, psoriasis, dan eczema.

Omega 3 juga sangat baik untuk kulit kepala. Kekurangan nutrisi yang satu ini, kulit kepala anda akan mula mengering dan tidak stabil serta rambut anda boleh hilang kilauannya.
Sumber asal yang telah ditulis semula dalam bahasa ibunda.


So banyak sebenarnya manfaat Omega 3 untuk kecantikan. Rugi lak kalau you all tak try kan. Ni baru manfaat untuk kecantikan. Dah pernah baca manfaat untuk kecerdikan, kesihatan tubuh, dan bakar lemak? Haa..jangan tak tau ye kehebatan Omega Guard Shaklee ni kak oi..pilihan ramai wanita..kalau student memang saya suggest ni la sangat sangat..insyaAllah otak jadi lagi cerdik..cepat je proses maklumat, senang menghafal..takyah dah toyol-toyol tu semua..hihi..boleh cantik ke makan Omega Guard ni..kalau nak cantik macam Testimoni Wajihah Rashid - Cantik Cerah Licin Dengan Set Kecantikan Shaklee boleh le try.
Saje je bagi glowing..hihi..nak tengok gambar sebenar g klik link testimoni
Anda boleh pilih untuk beli sendiri secara pantas melalui laman Shaklee atau boleh menghubungi saya untuk tujuan pembelian. Jika anda memilih untuk membeli sendiri, sila klik Beli Sekarang. Pembelian pantas menggunakan Visa atau Master Card (Debit / Credit Card)


Rahsia Jadi Ahli Shaklee Secara Percuma Terbongkar
Hubungi Saya :




FB Syue Wana | 016-7114304 (sms/whatsapp) | yuna.stitchz@gmail.com
www.facebook.com/messages/FreeVitamins

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

* COD - Skudai; Gelang Patah; Bukit Indah; Perling; Tun Aminah; Tampoi; Bandar Baru Uda; Kempas; Mount Austin, Larkin; Taman Pelangi; Permas Jaya; Ulu Tiram; Masai; Pasir Gudang; Johor Bahru amnya dan pos laju ke SELURUH MALAYSIA.

1 comments:

  1. Baru tau fungsi omega untuk kulit.. terima kasih info nya :)

    ReplyDelete

LINKIN WITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Me

My photo

Suami isteri yang menjadikan blog sebagai salah satu medium pemasaran. Mempunyai 2 cahaya mata. Saya Rais menulis kesemua blog kami manakala isteri saya Syuhana menulis sebahagian blog Shaklee.