Untung Ke Jual Shaklee?

Mesti ramai orang tertanya-tanya untung ke jual Shaklee? Yelah..dah jadi macam fenomena pulak ramai orang mula jual Shaklee. Hari ni saya nak dedahkan rahsia keuntungan menjual Shaklee dari kacamata saya. Bersedia nak dengar? hehe..
Pergerakan bonus menjadi Supervisor

Saya mula mendaftar ahli Shaklee pada bulan Jun 2013. Tapi saya dah mula menggunakannya 3 bulan sebelum tu iaitu sebulan lepas Zara lahir. Masa tu baru tau Shaklee ni ada produk tambah susu. Sebelum ni tak pernah dengar pun jenama Shaklee.

So try la..dah try elok la pulak produk Shaklee ni..tak perlu saya suruh suami ke pasar besar cari ulam-ulam tambah susu. Pulak tu nak makan punya seksa. Baik saya makan Shaklee lagi pilihan bijak..betul tak? betul betul betul :-)


Tapi masa tu tak terfikir pun nak join sehinggalah ternampak kawan post kat FB dia dapat kereta Alza jual Shaklee. Tetiba dapat idea lak nak join sebab nak tambah income family. Apa yang saya tahu pasal menjual? zero beb. Apapun tak tau. Tapi saya berfikiran jauh. Nak berjaya kena usaha. Orang malas memang tak ada ruang dalam kalangan orang berjaya. Betul tak? of course saya betul!

Untung Ke Jual Shaklee? -- Kewangan
Semua ni bermula dengan RM65 je..kini saya masih tak simpan stok..tapi dapat RM3600 lebih sebulan..kuncinya RAJIN
Untung atas angin. Pernah dengar? Meniaga tak keluar modal tapi dapat untung. Tu bahasa orang dulu. Bahasa moden kita panggil dropship..haha..percaya atau tidak, 90% urusniaga saya sejak join Shaklee ni guna teknik dropship. Jadi saya tak perlu keluar modal. Untung le tu kan..hihi..customer bayar baru saya belikan. Modal cuma blog saya dan usaha berterusan. 

InsyaAllah bila bonus Shaklee dah besar saya nak simpan stok pula..Tapi Shaklee sekarang dah online beb..customer masuk duit 5 minit lepas tu saya terus belikan online..customer dapat official receipt dari Shaklee..Shaklee kurier barang..charge flat rate RM10..ok la tu kan..jimat masa, petrol, tenaga, wang ringgit..

Keuntungan Shaklee terbahagi kepada 2. Untung runcit dan bonus. Saya tak simpan rekod untung runcit. Tapi ni la bonus Shaklee yang saya dapat tiap bulan. Graf saya sentiasa meningkat seiring berkembangnya perniagaan. Sekarang saya dah Supervisor. RM2300 tu dah kira boleh menyamai gaji kebanyakan orang. *Bonus bulan kedua saya lebih kurang RM200++

Bezanya saya kerja dari rumah je. 2, 3 jam sehari (fokus). Untung tak saya? hihi. Dulu saya pun kerja bidang perkaunan. Sekarang bonus Shaklee dah nak dekat sama macam saya kerja buat akaun tapi bezanya cuma 1/10 strees mengadap akaun. Kini hari-hari saya happy bekerja sebab now I love my new job!

Shaklee ni banyak bagi bonus..kalau you all tengok gambar paling bawah box biru tu pun saya cuma baru ada personal bonus dan bonus dari jualan downline. Banyak lagi tempat kosong untuk diisi. Bulan ni saya naik Supervisor dapat cash incentive RM368..boleh la buat beli tayar kereta kenari saya bulan ni..hihi..akan datang car bonus, leadership bonus..insyaAllah

Update  December 2014. Saya dah pun beli Preve Premium version guna bonus statement Shaklee saya :-) Kenari saya, saya bagi ahli keluarga sambung bayar sebab sayang nak jual.



Dari sudut kewangan bukan sahaja duit masuk..bahkan duit keluar..apa tu? Bila dah ada duit lebih ni..kami diajar bayar zakat, sedekah kat mak bapak, sebelum ni fikir asyik takda duit je..walhal duit ada tapi takut tak cukup..sedangkan sedekah tu suburkan rezeki..tak percaya tengok graf bonus saya..

Walaupun duit bonus dihabiskan setiap bulan, graf bonus saya sentiasa meningkat..Alhamdulillah..Allah yang beri rezeki..bukankah malaikat berdoa setiap pagi barangisapa yang belanjakan duitnya, Allah akan gantikan. Barangsiapa yang menahan diri dari belanja..mahal nanti rezeki..

Untung Ke Jual Shaklee? --Masa

Dulu masa saya kerja makan gaji. Hidup macam robot. Kita bekerja keras setiap hari untuk kayakan shareholder. Pergi kerja pagi buta..harung jem..stress..kejar dateline..stress..balik kerja petang jem..stress..Kini saya ada 24 jam untuk anak saya. Bila anak tidur baru saya layan Shaklee saya. Sehari cuma kerja 2 atau 3 jam sahaja. Selebihnya untuk suami, anak, dan rumahtangga. Untung tak?

Kadang-kadang saya perlu COD..tapi most of the time saya jual online je..melainkan special case, saya suka lawat Shaklee JB ni walk in beli barang terutama customer Sabah Sarawak sebab boleh offer harga lebih rendah berbanding beli online. Sekali sekala kena la bawa Zara jalan-jalan keluar rumah kan..stress lak anak saya kalau hari-hari duk terperap dalam rumah.

Dengan menjadi pengedar aktif juga saya mampu merasa kerap berjalan makan angin. Boleh kata setiap bulan saya makan angin :-) Happy wife..happy life kata dia..hahaha









Untung Ke Jual Shaklee? --Agama

Terus terang cakap sebelum ni saya tak pernah buat solat Dhuha..tapi sejak join Shaklee banyak rupanya kunci membuka pintu rezeki dari sudut agama diajar kepada kami kalau you all nak tau..amalan ini bukan berniat untuk mencari harta semata-mata. Tetapi kuncinya adalan menjadi hamba yang bertaqwa. Perbanyakkan sujud dan zikir. Makin kurang dosa kita, makin dekat hubungan dengan Allah, makin mustajab doa dan murah rezeki. InsyaAllah

Untung Ke Jual Shaklee? --Ilmu

Menjadi pengedar Shaklee ni untung tau sebab kita akan sentiasa belajar benda baru. Discover new things. Dengan ilmu dan pengetahuan yang kita perolehi dari pembacaan bukan sahaja bermanfaat untuk kesihatan diri sendiri. Bahkan manisnya membantu orang lain tak dapat nak diungkap dengan kata-kata. Pernahkah orang yang anda baru kenal ucap terima kasih kepada anda sebab membantu? Perasaan dihargai buat kita lebih bersemangaat meneruskan usaha murni ni.

Bukan sekadar ilmu kesihatan dan perubatan je bertambah. Malahan ilmu pengurusan perniagaan, komunikasi, perniagaan internet, dan banyak lagi semua dah terhidang depan mata. Tinggal kita nak copy dan apply je supaya berjaya seperti mereka yang dah berjaya.

Untung Ke Jual Shaklee? --Support

Dalam model perniagaan lain dan convensional. Bagaimana kita nak harungi liku-liku perniagaan, hadapi risiko, terumbang ambing, cara kerja dan persaingan semua perlukan pengalaman dan ilmu. Kalau anda tak pernah berniaga kemudian nak mencuba tanpa ada ilmu, tanpa ada tekad, tanpa ada kekuatan mental, bagaimana nak bersaing dengan orang lama dalam bidang tu? 

Berbeza dengan kumpulan kami di Shaklee, semua bermula dengan zero knowledge macam saya. Buat blog haram tak tau, meniaga pun tak pernah, nak jual produk kesihatan tak belajar medik atau farmasi. Tapi ada caranya bagaimana nak maju dalam Shaklee.

Tapi kami dibantu oleh senior bagaimana teknik menjual yang betul, cara study produk, dan segalanya mengenai menjadi pengedar Shaklee yang berjaya. Terus terang saya cakap sebelum ni saya tak pernah cari orang tanya nak join Shaklee ke tak. Tapi semua "anak-anak" saya datang serah diri nak join. 

Sejak tu saya siapkan diri saya untuk jadi pemimpin bila anak business dah makin ramai. Apa yang saya boleh bantu saya bantu. Yang penting diri sendiri nak maju. InsyaAllah selagi anda tak berhenti berusaha, tak mustahil anda lebih hebat dari saya.


Ni sebahagian contoh bantuan yang saya beri untuk memajukan pengedar baru. 

Tak pandai buat blog? tutorial bergambar saya sediakan. Sungguh mudah hinggakan budak darjah 1 pun boleh faham arahan bergambar tu. Malah bagi mempercepatkan anda naik Supervisor kami menyediakan blog free seperti anak anak saya dapat ni. Berikut merupakan sebahagian contoh. Kenapa blog penting? Kerana blog berfungsi ibarat kedai 24 jam. Jika anda ada komitmen kerja, menjual Shaklee boleh menjadi side income dan blog sebagai wakil anda. Ini kita panggil work smart. 
Tak pandai meniaga? ada tutorial bagaimana cara nak berkomunikasi dengan pelanggan. Dan banyak lagi bantuan dalam support group saya. 

Saya tak boleh jamin anda terus boleh jadi pengedar yang hebat dalam seminggu. Tapi saya yakin dengan bimbingan yang tepat dan keinginan untuk mengubah hidup. Jual Shaklee memang untung! Saya coach online je tak perlu nak datang kelas semua.

Ok kalau anda berminat nak menjadi ahli Shaklee tak kira la nak guna sendiri, minat mencuba sesuatu yang baru, ingin menambah pendapatan sampingan tanpa mengorbankan kerjaya sedia anda boleh hubungi saya. Ada banyak lagi manfaat menjadi ahli Shaklee anda boleh baca di entri Jadi Ahli. Hubungi saya jika ada sebarang pertanyaan ye. Saya sentiasa bersedia membantu.

p/s - Jika anda sudah sedia ada menjadi ahli. Bukan tanggungjawab kami untuk memimpin pengedar diluar kumpulan jualan kami. Harap maklum.

Anda boleh pilih untuk beli sendiri secara pantas melalui laman Shaklee atau boleh menghubungi saya untuk tujuan pembelian. Jika anda memilih untuk membeli sendiri, sila klik Beli Sekarang. Pembelian pantas menggunakan Visa atau Master Card (Debit / Credit Card)


Rahsia Jadi Ahli Shaklee Secara Percuma Terbongkar
Hubungi Saya :




FB Syue Wana | 016-7114304 (sms/whatsapp) | yuna.stitchz@gmail.com
www.facebook.com/messages/FreeVitamins

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

* COD - Skudai; Gelang Patah; Bukit Indah; Perling; Tun Aminah; Tampoi; Bandar Baru Uda; Kempas; Mount Austin, Larkin; Taman Pelangi; Permas Jaya; Ulu Tiram; Masai; Pasir Gudang; Johor Bahru amnya dan pos laju ke SELURUH MALAYSIA.

0 comments:

Post a Comment

LINKIN WITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Me

My photo

Suami isteri yang menjadikan blog sebagai salah satu medium pemasaran. Mempunyai 2 cahaya mata. Saya Rais menulis kesemua blog kami manakala isteri saya Syuhana menulis sebahagian blog Shaklee.