Alfalfa Bahaya?

Tengah FB walking kat fan page seorang Master, terjumpa satu post yang saya nak share kat sini. Saya ambil dari fanpage MamaFisya VitaShop. Dalam bulan lepas tersebar di facebook ramai share risiko mengambil Alfalfa lantaran penulisan dalam blog seorang doktor terkenal mengenai tumbuhan bernama Alfalfa ni. Maka ada individu yang saya kira cuba untuk memberi warning akan risiko Alfalfa berkongsi artikel tersebut. Dalam penulisan doktor tersebut juga ada point positif dan bukan semuanya negatif. 

Terima kasih kepada yang cuba memberi gambaran buruk kerana kami dapat buktikan produk Shaklee sangat berkualiti kerana disokong ujian klinikal dan sains moden untuk memastikan keberkesanan dan keselamatannya. Baru-baru ni juga sudah kelihatan minuman alfalfa dalam botol menunjukkan alfalfa mula mendapat tempat dalam kalangan orang Malaysia. Tapi saya boleh jamin kualiti Alfalfa Shaklee tidak sama seperti minuman Alfalfa tersebut.

ALFALFA BAHAYA?

Adat manusia kita sering gelabah & terkejut apabila membaca sesuatu info tanpa memastikan kesahihan info tersebut. Kita selalu mengambil yang negatif dahulu berbanding positif. Adakah selamat mengambil Alfalfa sebagai suppl
emen tambahan bagi ibu yang menyusu?

Alfalfa diperakui telah dapat merawat pelbagai masalah kesihatan yang serius sejak zaman dahulu lagi. Ianya adalah tumbuhan yang kaya dengan pelbagai nutrisi. Ianya telah digunakan oleh manusia sejak 2500 tahun dan telah DIKENALPASTI sebagai makanan yang paling kaya dengan pelbagai nutrisi dan zat galian. Ia juga membekalkan nutrisi yang mana kebanyakannya tidak terdapat di dalam buah-buahan mahupun sayuran. Ia kaya dengan protin, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia.

Alfalfa adalah bahaya sekiranya ianya adalah alfalfa dari sumber biji benih, batang atau yang selain dari daun alfalfa yang telah matang.

Sumber Alfalfa Shaklee adalah dari daun alfalfa dan hanya dituai apabila ianya mencapai kematangan mutlak kerana hanya daun alfalfa yang telah matang mengandungi klorofil. Bukan saya berkata-kata kosong ye.. jurnal terkenal di seluruh dunia juga berkata-kata The American Journal of Clinical Nutrition.

Perbezaan Shaklee

Alfalfa Complex merupakan Formula Shaklee Signature yang pada asalnya telah dibangunkan oleh Dr. Shaklee dalam tahun 1950 an.

1) Alfalfa shaklee diperolehi dari tanaman alfalfa (Medicago sativa) yang telah ditanam secara organik di California yang dijamin bebas dari pestisid, herbasid dan menggunakan bahan kompos iaitu bebas dari bahan kimia.

2) Medicago Sativa merupakan tumbuhan alfalfa yang memiliki gred yang paling tinggi di kalangan tumbuhan alfalfa lain. Ia mengambil masa sekurang-kurangnya 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai sehingga 20 kaki ke dalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi.

3) Daun alfalfa shaklee hanya dituai apabila ianya mencapai kematangan mutlak kerana hanya daun alfalfa yang telah matang mengandungi klorofil.

4) Daun-daun alfalfa juga telah dikeringkan dengan udara secara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung di dalamnya. Manakala bahagian lain yang tidak penting dilupuskan.
Pendedahan kepada suhu panas pastinya akan menjejaskan nutrisi daun alfalfa tersebut.

5) Keseluruhan proses dari penanaman sehingga dikompres menjadi tablet dijalankan di bawah pengawasan dan kawalan Shaklee yang sangat ketat dan teliti.

6) Setiap tablet mengandungi 300 mg alfalfa.

So kesimpulannya sila selidik supplemen alfalfa yang anda makan itu dari sumber mana. Pastikan ianya adalah dari bahagian daun yang telah benar-benar matang. So usah ragu akan kualiti vitamin Shaklee kerana Shaklee -- Sentiasa Selamat -- Sentiasa Berkesan -- Sentiasa Memulihara Alam Sekitar


Anda boleh pilih untuk beli sendiri secara pantas melalui laman Shaklee atau boleh menghubungi saya untuk tujuan pembelian. Jika anda memilih untuk membeli sendiri, sila klik Beli Sekarang. Pembelian pantas menggunakan Visa atau Master Card (Debit / Credit Card)


Rahsia Jadi Ahli Shaklee Secara Percuma Terbongkar
Hubungi Saya :
FB Syue Wana | 016-7114304 (sms/whatsapp) | yuna.stitchz@gmail.com
www.facebook.com/messages/FreeVitamins

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

* COD - Skudai; Gelang Patah; Bukit Indah; Perling; Tun Aminah; Tampoi; Bandar Baru Uda; Kempas; Mount Austin, Larkin; Taman Pelangi; Permas Jaya; Ulu Tiram; Masai; Pasir Gudang; Johor Bahru amnya dan pos laju ke SELURUH MALAYSIA.

0 comments:

Post a Comment

LINKIN WITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Me

My photo

Suami isteri yang menjadikan blog sebagai salah satu medium pemasaran. Mempunyai 2 cahaya mata. Saya Rais menulis kesemua blog kami manakala isteri saya Syuhana menulis sebahagian blog Shaklee.