Kaedah Rawatan Kanser Paru-Paru

Kanser paru-paru merupakan salah satu daripada kanser yang digeruni kerana kebiasaannya kanser ini dikesan apabila telah menjangkau tahap bahaya (tahap 4) dan telah merebak ke organ lain. Oleh itu, kemungkinan untuk sembuh agak tipis. 
 


Justeru, tanda-tanda awal kanser paru-paru perlu diketahui supaya ia dapat dikesan lebih awal. Ini terutamanya perlu bagi mereka yang mempunyai risiko tinggi mengidap penyakit ini seperti perokok, ahli keluarga perokok, ahli keluarga pernah menghidapi kanser ini, pernah terdedah kepada radiasi, selalu stres, dan lain-lain penyebab. Orang lelaki lebih terdedah kepada kanser paru-paru ini berbanding dengan orang perempuan, kerana kebanyakan perokok adalah kaum lelaki.

Berikut adalah beberapa kaedah rawatan yang biasa digunakan untuk merawat penyakit ini:
  • Pembedahan: Namun hanya 20% yang masih boleh dilakukan, selebihnya pesakit telah terlalu teruk. Sebahagian paru-paru akan dibuang.
  • Radioterapi: Untuk mematikan sel kanser sebagai rawatan penyembuhan atau paliatif (mengurangkan kesakitan).
  • Kemoterapi: Ada jenis kanser paru-paru yang boleh dirawat dengan kemoterapi. Rawatan melalui kombinasi beberapa bahan kemoterapi.
Bagaimanapun usah risau kerana kami mempunyai testimoni pesakit yang berjaya sembuh dengan izin Allah setelah menggunakan set kanser Shaklee seperti dalam entri saya Testimoni Vivix : Pesakit Kanser Paru-Paru Hampir Mati Kerana Tiada Penawar Hidup Sihat Semula.

Kanser paru-paru dapat dikesan diperingkat awal dengan melakukan beberapa kaedah saringan:
  • X-ray dada: 1 tahun sekali
  • Periksa kahak: 4 bulan sekali

Bagaimana Nak Lalui Kehidupan dengan Kanser Paru-Paru?

Anda mungkin tertanya-tanya bagaimana kehidupan anda setelah mengetahui anda penghidap kanser paru-paru. Kebanyakan orang beranggapan kanser paru-paru boleh disembuhkan.

Kebanyakan pesakit yang dirawat boleh hidup seperti orang normal sehingga bertahun-tahun. Ini benar jika anda mempunyai kanser pada peringkat awal.

Adalah sangat penting bagi anda untuk mengikuti nasihat doktor untuk membuat pemeriksaan ulangan sekerap yang boleh. Anda mungkin dinasihati untuk membuat CT scan atau x-ray dada terutamanya pada tahun awal selepas rawatan tamat.

Sekiranya kanser anda berada pada peringkat yang lebih teruk, contohnya kanser telah merebak ke kelenjar limpa anda, anda mungkin mempunyai beberapa tahun untuk terus hidup. Ini bergantung kepada jenis kanser yang dihadapi oleh anda dan bagaimana rawatan kanser tersebut berkesan dalam menangani kanser dalam badan anda.

Berapa lama saya dapat hidup?

Salah satu soalan yang paling kerap ditanya oleh pesakit ialah “Berapa lama saya dapat hidup?“.

Doktor anda walaupun tahu banyak mengenai penyakit anda, tetapi tiada siapa yang tahu jangka hayat seseorang kerana hanya Tuhan yang Maha Mengetahui.

Sesetengah doktor cuma memberikan jarak masa yang anda ada untuk hidup. Ianya bergantung kepada usia seseorang.

Mungkin berguna sekiranya anda bertanya kepada doktor bagaimana anda akan rasa unuk beberapa bulan yang akan datang. Tanya doktor apa yang boleh dan apa yang tidak boleh dilakukan. Maklumat tambahan sebegini dapat membantu anda dalam merancang masa depan anda.

Kajian menunjukkan bahawa pesakit yang mendapat sokongan daripada keluarga dan rakan selalunya mempunyai kehidupan yang baik sebagai pesakit kanser.

Pesakit yang sentiasa menjadikan dirinya aktif dan membuat perancangan masa depan juga dapat hidup dengan lebih baik. Amat membantu sekiranya anda berfikir anda seorang pesakit kanser yang akan dapat hidup dengan baik semasa rawatan dan anda akan mempunyai kehidupan yang produktif dan baik. Sumber

Shaklee mempunyai rangkaian produk yang boleh digunakan Set Rawatan Kanser oleh pesakit kanser sama ada belum menjalani rawatan, sedang menjalani rawatan, mahupun selepas menjalani rawatan terapi kimo. Cadangan ini adalah berdasarkan kajian saya seperti dalam entri Panduan Menyembuhkan / Merawat Kanser - Profesor Steve Chaney PhD dan Barbara Lagoni (30 Tahun Aktif Program Kajian Kanser) - Supplement Semasa Rawatan dan Ketahui Jawapan Bagaimana Vivix Bertindak Merawat Kanser Hasil Dari Penyelidikan Ke Atas Resveratrol.


Pembelian set ini membolehkan anda mendapat keahlian percuma dan rebat atas belian (bonus dimasukkan dalam akaun pada bulan berikutnya) untuk mendapat harga yang lebih rendah dari ahli* dengan syarat kombinasi produk perlu lebih 200UV (unit value). Hubungi saya untuk mendapatkan produk berikut berserta cara pengambilan yang betul untuk rawatan kanser. Penghantaran percuma jika membeli Vivix dalam satu resit.

Anda boleh pilih untuk beli sendiri secara pantas melalui laman Shaklee atau boleh menghubungi saya untuk tujuan pembelian. Jika anda memilih untuk membeli sendiri, sila klik Beli Sekarang. Pembelian pantas menggunakan Visa atau Master Card (Debit / Credit Card)


Rahsia Jadi Ahli Shaklee Secara Percuma Terbongkar
Hubungi Saya :
FB Syue Wana | 016-7114304 (sms/whatsapp) | yuna.stitchz@gmail.com
www.facebook.com/messages/FreeVitamins

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

* COD - Skudai; Gelang Patah; Bukit Indah; Perling; Tun Aminah; Tampoi; Bandar Baru Uda; Kempas; Mount Austin, Larkin; Taman Pelangi; Permas Jaya; Ulu Tiram; Masai; Pasir Gudang; Johor Bahru amnya dan pos laju ke SELURUH MALAYSIA.

0 comments:

Post a Comment

LINKIN WITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Me

My photo

Suami isteri yang menjadikan blog sebagai salah satu medium pemasaran. Mempunyai 2 cahaya mata. Saya Rais menulis kesemua blog kami manakala isteri saya Syuhana menulis sebahagian blog Shaklee.