Set Diabetes Shaklee Untuk Diet Pesakit Diabetes

Berdasarkan 'National Health and Morbidity Survey 2011' (NHMS 2011), jumlah penghidap diabetes di Malaysia telah meningkat daripadaa 14.9% pada 2006 kepada 20.8% pada 2011, yang bermaksud 1 daripada 5 orang dewasa atau 2.6 juta rakyat Malaysia kini menghidap diabetes. Angka ini sangat tinggi dan ini meletakkan Malaysia negara pertama di Asia Tenggara yang mempunyai penghidap diabetes paling tinggi.
Statistik terkini pesakit diabetes

Jika diabetes tidak dikawal dengan baik, ia boleh menjurus kepada banyak panyakit lain seperti penyakit jantung, penyakit buah pinggang, masalah penglihatan, ulser dan amputasi bahagian bawah badan. Untuk memastikan paras gula dalam darah normal, diet yang sihat dan kerap bersenam adalah penting. Ini adalah sebahagian supplement untuk penghidap kencing manis untuk bebas dari kencing manis.

Polyphenol Tumbuhan

Penyelidikan terkini menunjukkan pengambilan  diet kaya polyphenol tumbuhan  seperti anggur Muscadine mungkin merencat pembentukan protein AGE seterusnya memberi perlindungan daripada diabetes. Pesakit diabetes mempunyai paras protein AGE yang lebih tinggi dalam tubuh mereka. AGE adalah bahan yang terbentuk apabila molekul gula bertindak balas dengan protein di dalam tubuh, yang mana boleh membentuk hubungan silang yang mungkin menyumbang kepada komplikasi diabetes.

Vivix merupakan campuran unik poliphenol tumbuhan yang diekstrak dari Polyganum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberry Eropah dan Lobak Unggu.

Coenzyme Q10

Kajian berpendapat kekurangan ko-enzim Q10 boleh merendahkan keupayaan sel pankreas untuk menghasilkan tenaga mitochondria, yang menggangu penghasilan insulin.

CoQ health Plus Shaklee merupakan campuran proprietari 28mg CoQ10 bersama Vitamin E dan ekstrak teh hijau di dalam kapsul biotersedia dengan sistem penghantaran minyak kacang soya bagi memastikan penyerapan optimum.

 
Protein Soya

Isoflavones di dalam protein membantu mengurangkan risiko diabetes. Protein soya juga makanan rendah index glisemik dan tidak mengandungi kanji. Ini membantu pesakit diabetes mengawal paras gula dalam darah mereka.

ESP Soy Protein Isolate Powder

Mengandungi protein tumbuhan berkualiti tinggi dan rendah index glisemik.


Alfalfa

Alfalfa mengandungi mineral yang tinggi yang membantu menstabilkan paras gula dalam darah.

Alfalfa  Complex

Formula tanda jenama Shaklee yang diformulakan oleh Dr Shaklee pada tahun 1950s, mengandungi sumber asli Alfalfa.


Gamma Linolenic Acid (GLA)

GLA adalah asid lemak yang penting dan agen anti-inflamasi. Ia membantu mengurangkan simptom kesakitan pada saraf bagi pesakit diabetes neuropathy.

GLA Complex

Kaya dengan gamma linolenic acid yang membantu mengawal selia banyak fungsi tubuh.

Vitamin Dan Mineral

Vitamin C dan zink adalah nutrisi penting untuk menyembuhkan luka terutama pesakit diabetis dengan ulser atau amputasi sementara chromium sangat penting dalam mengekalkan paras gula dalam darah yang sihat.

Vita-Lea Iron Formula

Formulasi khusus untuk menyediakan 28 jenis vitamin dan mineral penting termasuk chromium.


Sustained Released Vita C Plus

Produk pertama yang menawarkan vitamin C semulajadi dengan teknologi pelepasan masa yang melepaskan vitamin C perlahan-lahan selama 5 jam


Zinc Complex

Diformulakan dengan zinc gluconate biotersedia yang tinggi yang mana ia terlibat dalam banyak aktiviti biokimia di dalam tubuh kita.Rujukan : 
1 Farrar JL, Hartle DK, Hangrove KL, Greenspan P: Inhibition og protein glycation by skin and seeds og the muscadine grape. Biofactors 2007, 30(3): 193-200.
2 Kishi T, Kishi H, Watanabe T, et al. Bioenergetics in clinical medicine. XI. Studies on coenzyme Q and diabetes melitus. J Med. 1976:7(3-4);307-21. View Abstract.


Anda boleh pilih untuk beli sendiri secara pantas melalui laman Shaklee atau boleh menghubungi saya untuk tujuan pembelian. Jika anda memilih untuk membeli sendiri, sila klik Beli Sekarang. Pembelian pantas menggunakan Visa atau Master Card (Debit / Credit Card)


Rahsia Jadi Ahli Shaklee Secara Percuma Terbongkar
Hubungi Saya :
FB Syue Wana | 016-7114304 (sms/whatsapp) | yuna.stitchz@gmail.com
www.facebook.com/messages/FreeVitamins

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

* COD - Skudai; Gelang Patah; Bukit Indah; Perling; Tun Aminah; Tampoi; Bandar Baru Uda; Kempas; Mount Austin, Larkin; Taman Pelangi; Permas Jaya; Ulu Tiram; Masai; Pasir Gudang; Johor Bahru amnya dan pos laju ke SELURUH MALAYSIA.

0 comments:

Post a Comment

LINKIN WITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Me

My photo

Suami isteri yang menjadikan blog sebagai salah satu medium pemasaran. Mempunyai 2 cahaya mata. Saya Rais menulis kesemua blog kami manakala isteri saya Syuhana menulis sebahagian blog Shaklee.