Tips Menyusu Badan Ketika Berpuasa - Testimoni

Assalamualaikum pembaca yang di kasihi sekalian..hari ni tengah bulan April..lagi berapa bulan je nak puasa Ramadhan kan? tengok kat FB orang post lagi 73 hari..haa..so saya nak share testimoni pengguna yang berjaya hasilkan 10 oz ketika sesi kedua mengepam di siang hari puasa. Moh le kita baca..

KOLEKSI EBM
Affnie Salleh ni salah seorang pengguna set menyusu Shaklee set 3M tau..so jom kita baca tips penyusuan di bualan puasa dan apa kaitannya set 3M dan penyusuan di bulan puasa.

1. Penting mengambil makanan yg cukup & seimbang samada pada waktu sahur @ berbuka. Anda perlu sacrifice selera ye..makan jangan pilih yang sedap manis je..kena pastikan zat cukup ikut piramid makanan. Jalan pintas menyediakan nutrisi lengkap? Set 3M ;-)
2. Banyakkan minum soya & susu kerana protein dan lemak adalah komponen utama untuk hasilkan susu. Boleh baca entri bagaimana makanan bertukar kepada susu.
3. Bersahur pada lewat waktu - sunnah..jangan sahur tengah malam ye
4. Lebih kerap mengepam & menyusui bayi - ni wajib ikut rutin ketika tak berpuasa sebab rules demand & supply kunci utama menambah susu badan.
5. Sediakan stok lebih awal sekurang-kurangnya 2 minggu sebelum puasa. Supaya anda tak stress bila lihat stok EBM..hehe..stress akan ganggu penghasilan susu
6. Banyakkan minum air, sekurang-kurangkan 3 liter ketika berbuka & bersahur. Kita perlukan air untuk kekal bertenaga..saya ambil Performance Drink Shaklee untuk bantu elak terhidrat dan terus bertenaga di siang hari.
7. Banyakkan pengambilan protein (boleh menambahkan susu badan) - Protein lengkap dan berkesan - ESP atau gabungan ikan / daging dengan kekacangan / sayuran.
8. Pengambilan susu, kurma dan jus kurma mampu memberikan tenaga ketika berpuasa. Makanan ini rendah index glisemik. Sama seperti ESP. Ianya lambat di urai lalu berada lama di dalam perut. Menstabilkan paras gula dalam darah untuk tempoh panjang - kekal bertenaga.
9. Makanan popular untuk tambah susu ialah soya, longan kering, barli, kucai, pegaga, pucuk betik, jantung pisang & halba dan set menyusu Shaklee set 3M.
10. Sepanjang malam ketika boleh makan - susukan bayi sebanyak mungkin kerana ia mampu untuk mengurangkan permintaannya terhadap susu ibu di siang hari. Tapi pastikan bayi mendapat hind milk ye.
11. Jika perlu ambillah vitamin & makanan tambahan untuk mendapatkan tenaga sepanjang berpuasa. Jika berkemampuan, ianya adalah pelaburan yang sangat berbaloi
12. Elakkan minum ais kerana ia boleh mengurangkan lagi produksi susu anda
13. Setiap kali sahur, makan 7 biji kurma. Untuk setiap biji yang dimakan, jangan lupa selawat ke atas Nabi saw & niat dlm hati untuk kekalkan penghasilan susu
14. Makan makanan yang lambat hadam ketika bersahur dapat mengelakkan cepat lapar (oat, buah berserat)
15. Jangan terlalu penat atau beremosi sehingga menganggu penghasilan susu badan anda - set Mighty 3 Gems boleh membantu
16. Banyakkan berdoa dipermudahkan urusan
17. Perbaharui niat untuk menyusui anak kerana Allah taala
18. Apabila telah hampir waktu imsak, bacalah ayat Al-Khauthar dan minumlah seteguk air kosong sambil berdoa agar dikurangkan dahaga sepanjang waktu berpuasa.

Kunci untuk mengekalkan momentum penyusuan badan ketika berpuasa adalah diet yang betul dan elakkan kelesuan dan stress. Jika anda mampu melakukannya melalui pemakanan harian itu tidak menjadi masalah. Jika anda perlukan supplement untuk menambah tenaga dan membantu menghadapi bulan puasa sambil menyusu badan, boleh hubungi saya ye.

Testimoni seterusnya - Tips Memperbanyakkan Stok EBM - Testimoni

Anda boleh pilih untuk beli sendiri secara pantas melalui laman Shaklee atau boleh menghubungi saya untuk tujuan pembelian. Jika anda memilih untuk membeli sendiri, sila klik Beli Sekarang. Pembelian pantas menggunakan Visa atau Master Card (Debit / Credit Card)


Rahsia Jadi Ahli Shaklee Secara Percuma Terbongkar
Hubungi Saya :




FB Syue Wana | 016-7114304 (sms/whatsapp) | yuna.stitchz@gmail.com
www.facebook.com/messages/FreeVitamins

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

* COD - Skudai; Gelang Patah; Bukit Indah; Perling; Tun Aminah; Tampoi; Bandar Baru Uda; Kempas; Mount Austin, Larkin; Taman Pelangi; Permas Jaya; Ulu Tiram; Masai; Pasir Gudang; Johor Bahru amnya dan pos laju ke SELURUH MALAYSIA.

0 comments:

Post a Comment

LINKIN WITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Me

My photo

Suami isteri yang menjadikan blog sebagai salah satu medium pemasaran. Mempunyai 2 cahaya mata. Saya Rais menulis kesemua blog kami manakala isteri saya Syuhana menulis sebahagian blog Shaklee.