Cara Mudah, Murah, Dan Berkesan Hilangkan Dakwat Pada Pakaian

Assalamualaikum pembaca sekalian. Hari ni saya nak share cara atau petua hilangkan dakwat pen / marker kat baju. Macam mana nak halang anak dari menconteng dinding rumah? Bila Zara start tunjuk bakat yang terpendam..pantang saya lepa, tangan si comel ni mula berkarya kat dinding rumah. Pantang dapat pen..Zara akan conteng dinding dan badan dia. Kalau saya ada duduk dekat sebelah, dengan saya sekali kena lukis. Pakar kata jangan dihalang anak menconteng di dinding, sebab itu adalah ekspresi dirinya. Selalunya anak yang visual dan artistik suka melakukan perkara seperti ini. Dan ianya adalah tahap di dalam perkembangan moto skilnya. Tapi kalau dah tahap macam ni..? Mau ibunya tak tension.. Baju baru tu..baru sekali dua pakai





Tapi saya bernasib baik sebab ada Basic H. Pembersih organik yang sangat pekat. Basic H ni ada 1001 kegunaan dan salah satunya adalah menguraikan molekul minyak dan ikatan kimia. Tapi ni bukan peluntur macam Clorox atau Vanish tau. Ia memelihara warna kain selain selamat untuk manusia dan alam sekitar. Malah ada yang cuci mata tembet dan kumur2 sebab sakit gigi dengan Basic H dan ianya berkesan! Sebotol murah je cuma RM46 (bukan harga ahli) tapi boleh tahan setahun sebab bila nak guna, kita sukat guna titis atau sudu. Contoh sebaldi air cuma perlu sesudu setengah Basic H je. Awesome kan!


So sebab saya letak sikit basic H dalam sejengkal air. Sebab nak hilangkan bekas magic pen pada pakaian. Actually first time buat ni, jadi macam tak yakin la boleh hilang kan sebab 29 tahun guna macam2 sabun pencuci, tipu lebey..kaannn..hihi..so sebab nak degreesing, saya guna sesudu setengah, tuang dalam sejengkal air baldi saiz M. Pastu godak-godak, buih pun naik. Tapi kalau celup tangan tak rasa bersabun pun.


Selepas 4 jam rendam, saje je la check apa hasilnya. Sangat terkejut sebab hanya rendam, takda berus apapun dah hilang tanda magic colour tu. Malah tak perlu nak sapu Basic H pada kesan contengan tu pun. Sungguh tak tipu.



After that saya just masuk mesin basuh dan basuh seperti biasa je. But wait, air rendaman Basic tu buang macam tu je ke? Taaakkk..jangan buang. Belajar berjimat cermat..hihi..saya dah plan nak bersihkan dapur gas saya yang tak boleh bersih dengan pembersihan biasa. Biasanya gosok guna sabun basuh pinggan je. Tapi tak mau hilang. Ni koleksi minyak gas selama 2tahun lebih..huhu


Apa lagi..kasi rendam la kotoran ni dalam bancuhan Basic H tadi. Lama gak saya rendam. Sehari suntuk. Bukan sebab memang caranya macam tu. Tapi sebab saya terlupa angkat..hihi


Ni la hasilnya selepas di gosok dan dibersihkan. Menarik la sikit kan compare dengan yang asal..hihihi..sebenarnya banyak lagi kegunaan Basic H. Kalau tak percaya cuba Google testimoni Basic H. Saya pun teruja nak beli sebabkan testimoni-testimoni pengguna la. Dah la selamat sebab tak bertoksin, berkesan pula tu. Berbaloi-baloi..


So jika nak dapatkan Basic H ni boleh la dapatkannya dari saya. Saya pun baru guna 1/10 botol je tapi macam-macam dah bersihkan. Di bawah ni gambarajah pengenalan mengenai Basic H dan Dish Washer Shaklee. Kedua-duanya menjadi pilihan membersihkan White House tau sebab ianya memelihara alam sekitar selain selamat digunakan untuk jangka masa panjang berbeza dengan racun pembersih yang biasa kita gunakan. Saya share sekali koleksi poster dan testimoni Basic H ihsan pakcik Google..hihi









Anda boleh pilih untuk beli sendiri secara pantas melalui laman Shaklee atau boleh menghubungi saya untuk tujuan pembelian. Jika anda memilih untuk membeli sendiri, sila klik Beli Sekarang. Pembelian pantas menggunakan Visa atau Master Card (Debit / Credit Card)


Rahsia Jadi Ahli Shaklee Secara Percuma Terbongkar
Hubungi Saya :




FB Syue Wana | 016-7114304 (sms/whatsapp) | yuna.stitchz@gmail.com
www.facebook.com/messages/FreeVitamins

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

* COD - Skudai; Gelang Patah; Bukit Indah; Perling; Tun Aminah; Tampoi; Bandar Baru Uda; Kempas; Mount Austin, Larkin; Taman Pelangi; Permas Jaya; Ulu Tiram; Masai; Pasir Gudang; Johor Bahru amnya dan pos laju ke SELURUH MALAYSIA.

1 comments:

LINKIN WITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Me

My photo

Suami isteri yang menjadikan blog sebagai salah satu medium pemasaran. Mempunyai 2 cahaya mata. Saya Rais menulis kesemua blog kami manakala isteri saya Syuhana menulis sebahagian blog Shaklee.