Fungsi Dan Manfaat Vitamin E Shaklee

Assalamualaikum semua. Bulan Jun ni promosi vitamin E. Saya baru beli 7 botol dah habis jual dalam 2 hari. Alhamdulillah. Macam-macam kegunaan vitamin E ni terutama mengatasi masalah kulit muka seperti jeragat, jerawat, dan lingkatan gelap bawah mata. Dalam entri yang lepas saya dah terangkan secara detail mengenai vitamin E. Hari ni saya nak share pula apa fungsi dan manfaat vitamin E kepada tubuh. Antara manfaat utama vitamin E kepada tubuh adalah seperti berikut:

Sumber http://www.herbaldiy.com
  • Meningkatkan daya tahan tubuh, membantu mengatasi stress, meningkatkan kesuburan, meminimakan risiko kanser dan penyakit jantung koroner.
  • Sangat penting bagi kesihatan kulit, iaitu dengan menjaga, meningkatkan elastisiti dan melembapkan kulit, melambatkan proses penuaan, melindungi kulit dari kerosakan akibat radiasi sinar ultraviolet, serta mempercepat proses penyembuhan luka.
  • Sebagai Antioksidan. Semua vitamin E adalah antioksidan dan terlibat dalam banyak proses tubuh. Ia berfungsi sebagai antioksidan secara semulajadi yang membantu melindungi struktur sel yang penting terutama sekali membran sel dari kerosakan akibat radikal bebas. Dalam melaksanakan fungsinya sebagai antioksidan dalam tubuh, vitamin E bekerja dengan cara mencari, bereaksi dan merosakkan rantaian reaksi radikal bebas. Dalam reaksi kimia tersebut, vitamin E sendiri berubah menjadi radikal. Namun radikal ini akan segera bertukar menjadi vitamin aktif melalui proses biokimia yang melibatkan senyawa lain.
  • Melindungi sel darah merah yang mengangkut oksigen ke seluruh tubuh dari kerosakan. Selain mampu melindungi dari kesan terlebih vitamin A dan melindungi vitamin A dari kerosakan, vitamin ini juga mampu melindungi tubuh dari akibat berbagai kesan sampingan ubat-ubatan, bahan kimia, dan logam yang menggalakkan pembentukan radikal bebas.
VITAMIN E secara umum boleh diringkaskan bertindak sebagai:
  • Awet muda
  • Membaiki peredaran darah, memperbaiki tisu, rawatan PMS
  • Mengurangkan parut
  • Meningkatkan kesuburan untuk lelaki & juga wanita
  • Kulit dan rambut sihat, cantik & lebat
  • Merawat masalah keintiman
  • Merawat masalah seksual lelaki
Vitamin E juga boleh dijadikan sebagai masker semulajadi dan yang bestnya vitamin E Shaklee ni dah ditambah dengan GRAPE SEED EXTRACT yang menambahkan lagi khasiatnya dan tahap powernya berbanding yg dulu

  Kebaikan kesihatan grape seed extract kepada tubuh
  • Menyingkirkan radikal bebas
  • Mengurangkan radang (inflammatory)
  • Membantu kesihatan otak, kulit dan mata.
  • Membantu pengedaran mikro dan kardiovaskular.
  • Mencegah masalah kelenjar prostat
  • Melambatkan proses penuaan
  • Mengurangkan kedutan dan meningkatkan keanjalan kulit
  • Mencegah kesan negatif yang disebabkan oleh sinar ultraviolet
  • Membantu fungsi sistem saraf otak
  • Meningkatkan daya pertahanan
Credit 

Haaa banyakkan manfaat vitamin E ni. Tapi apa yang membezakan vitamin E Shaklee dengan jenama lain kat pasaran? sama ke? kenapa you all kena pilih Vita-E Complex Shaklee gak? bagus sangat ke? apa kelebihan Vita-E Shaklee? Haa nak tau tu kena la stay tune. Hihi. If nak dapatkan Vita-E ni jangan segan silu hubungi saya. Untuk manfaat kecantikan, ada tips cara guna vitamin E ni. Sebabkan ia antioksidan kuat, kalau salah cara guna alamatnya naik subur la jerawat you all. Haaa..tapi tak semua la, ikut tindak balas individu. Setiap hari kita makan pun lain-lain, maka tahap toksin dalam badan pun lain-lain, maka kesannya pasti lain-lain.

Anda boleh pilih untuk beli sendiri secara pantas melalui laman Shaklee atau boleh menghubungi saya untuk tujuan pembelian. Jika anda memilih untuk membeli sendiri, sila klik Beli Sekarang. Pembelian pantas menggunakan Visa atau Master Card (Debit / Credit Card)


Rahsia Jadi Ahli Shaklee Secara Percuma Terbongkar
Hubungi Saya :




FB Syue Wana | 016-7114304 (sms/whatsapp) | yuna.stitchz@gmail.com
www.facebook.com/messages/FreeVitamins

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

* COD - Skudai; Gelang Patah; Bukit Indah; Perling; Tun Aminah; Tampoi; Bandar Baru Uda; Kempas; Mount Austin, Larkin; Taman Pelangi; Permas Jaya; Ulu Tiram; Masai; Pasir Gudang; Johor Bahru amnya dan pos laju ke SELURUH MALAYSIA.

0 comments:

Post a Comment

LINKIN WITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Me

My photo

Suami isteri yang menjadikan blog sebagai salah satu medium pemasaran. Mempunyai 2 cahaya mata. Saya Rais menulis kesemua blog kami manakala isteri saya Syuhana menulis sebahagian blog Shaklee.