Jauhi Shaklee? 18 Perkara Yang Orang Ramai Belum Tahu Mengenai Shaklee

Asssalamualaikum semua. Hari dan esok (7 dan 8 Jun) merupakan persidangan tempatan Shaklee yang saya hadiri buat julung kalinya. Saya teringat tahun lepas, saya join Shaklee pada pertengahan bulan 6. Masa tu kiranya baru berakhir persidangan Shaklee ni. Alhamdulillah dah setahun saya bersama Shaklee dan ternyata usaha bersungguh-sungguh membuahkan hasil. Sejak 5 tahun yang lepas, Shaklee Malaysia telah boom meningkat 500% sejak ia mula mendapat tempat melalui internet. So hari ni saya nak share 18 sebab kenapa jenama Shaklee berbeza dari yang lain...sumber

1) Pada 1915 Dr. Forrest C. Shaklee menghasilkan produk yang pertama dikenali sebagai “Vitalized Minerals” dimana beliau mengasingkan sebatian semulajadi dari sayuran untuk mendapatkan khasiat mineral. Seorang biochemist menggelarkan sebatian tersebut sebagai “vitamins”. Inilah sejarah dimana perkataan vitamin terhasil.


2) Dr. Shaklee merupakan seorang chiropractor. Beliau memiliki ijazah dalam bidang nutrisi, biochemistry, philosophy and divinity.

3) Pada 1924, Dr Shaklee membina health care center yang lengkap dengan pekerja terdiri daripada chiropractors, osteopaths, internist, general practitioners and surgeons. Dan untuk pertama kalinya, formula Dr. Shaklee untuk makanan kesihatan dibungkus dan dipasarkan.

4) Pada 1928, beliau melahirkan a sensible diet regimen dan mencadangkannya untuk semua pesakitnya. Diet ini bersamaan dengan Food Guide pyramid yang kini juga dicadangkan oleh United States Department of Agriculture, tetapi dengan penambahan pada bijirin, buah2an ,sayur2an dan minima lemak dan gula.
Piramid makanan yang merupakan idea asal Dr Shaklee
5) Pada January 1929, beliau menjadi menteri dan pada 1933, secara rasminya menerima darjah kedoktorannya. Beliau menekankan kepentingan the spiritual part of life yang akhirnya menjadi falsafah asas dalam Shaklee.

6) Beliau mengamalkan ilmu chiropractic sehingga umurnya 65tahun. Kemudian melancarkan Shaklee Corporation untuk memasarkan produk yang telah beliau hasilkan sepanjang hayatnya. Impian beliau adalah untuk berkongsi kesihatan yang lebih baik dan produknya bersama dunia.

7) Produk nutrisi Shaklee dikenali oleh kerajaan sebagai makanan, ia berbeza dengan produk dari syarikat lain yang dilabelkan sebagai drug companies. Shaklee merupakan pengeluar vitamin dan mineral yang terbesar di dunia dan dilabelkan sebagai leader in the nutritional industry.

Hanya Shaklee mempunyai Landmark of Study yang dijalankan ke atas 2000 volunteer selama 20 tahun pemerhatian

9) Shaklee menjalankan ujikali klinikal sendiri terhadap produk2 mereka. Ia dilakukan oleh pihak luar, unbiased sources (such as Yale University and Harvard University) dimana kajian klinikal ini dijalankan keatas manusia dan bukan haiwan untuk membuktikan secara saintifik yang produk2 Shaklee boleh diutilisasikan dan selamat ke atas badan manusia. Beratus ujian diterbitkan in peer-reviewed nutritional and medical journals such as:The American Journal of Clinical Nutrition. The Journal of Nutrition. The Journal of the American Dietetic Association. The Journal of Applied Physiology, and. The American Journal of Cardiology

10) Sesetengah syarikat mendakwa mereka melakukan ujian klinikal sedangkan hakikatnya tidak pernah diuji kerana undang- undang tidak pun memerlukan mereka berbuat demikian tapi mereka mendakwa demikian hanya untuk melakukan produk mereka. Berbeza dengan Shaklee yang melaburkan berjuta2 dollar untuk melakukan ujian klinikal terhadap produk mereka

11) Produk Shaklee kesemuanya seimbang dan memenuhi hampir semua nutrisi yang badan perlukan. Sebagai makanan, produk2 Shaklee mengandungi nutrien2 asas, enzim2 dan juga pyhtochemicals (bahan2 kimia semulajadi dalam sayur2an dan buahan seperti karotenoid, flavonoid..yang ni nanti saya ulas panjang dalam entry yang lain)

12) Shaklee memiliki makmal kajian dan penyelidikan mereka sendiri di Hayward, California, dan makmal kedua di bina di Stanford University in Palo Alto, California.

13) Tahukah anda Shaklee memiliki perusahaan ladang (manufacturing plant) mereka sendiri di Norman, Oklahoma. Tidak seperti sesetengah syarikat yang mengeluarkan vitamin dengan membeli dari mana2 makmal dan meletakkan label jenama mereka.. Tidak seperti Shaklee yang memiliki ladang untuk menghasilkan vitamin sendiri.. Menarik bukan.

14) Shaklee melaburkan melebihi 12juta USD setahun untuk penyelidikan dan ujian makmal. Shaklee juga mempunyai lebih 150orang saintis dan lembaga penasihat terdiri daripada doktor, pensyarah,professor, saintis dari universiti terkemuka dunia

15) 176 ujian yang berasingan dijalankan ke atas setiap satu bahan yang terlibat dalam penghasilan produk shaklee . Ujian melibatkan ketulenan, ketahanan dan keselamatan


16) Setiap produk Shaklee didakwa mempunyai dokumen pengesahan.

17) Setiap produk Shaklee telah melalui sebanyak 262 ujian kualiti jaminan (assurance) yang berasingan dalam setiap proses pembuatan.

18) Shaklee produk semuanya dijamin berkualiti.

So apabila anda menggunakan produk Shaklee, mengetahui apa yang dilalui oleh setiap produk sebelum diterima anda adalah sesuatu yang awesome kan? Ia adalah produk terbaik dari industry leader. Tukar jenama dan tukar masa depan. Inilah sebab mengapa Shaklee mendapat tempat di hati rakyat Malaysia hari ini dan tahun-tahun akan mendatang. Produk Shaklee digunakan oleh kanak-kanak, orang dewasa dan warga tua disepanjang hidup mereka. Supplement adalah pelaburan kesihatan dan pasarannya sentiasa ada. Menjadi salah seorang ahli Shaklee merupakan tindakan bijak yang dilakukan saya. So jom jadi salah seorang keluarga Shaklee hari ini.

Anda boleh pilih untuk beli sendiri secara pantas melalui laman Shaklee atau boleh menghubungi saya untuk tujuan pembelian. Jika anda memilih untuk membeli sendiri, sila klik Beli Sekarang. Pembelian pantas menggunakan Visa atau Master Card (Debit / Credit Card)


Rahsia Jadi Ahli Shaklee Secara Percuma Terbongkar
Hubungi Saya :




FB Syue Wana | 016-7114304 (sms/whatsapp) | yuna.stitchz@gmail.com
www.facebook.com/messages/FreeVitamins

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

* COD - Skudai; Gelang Patah; Bukit Indah; Perling; Tun Aminah; Tampoi; Bandar Baru Uda; Kempas; Mount Austin, Larkin; Taman Pelangi; Permas Jaya; Ulu Tiram; Masai; Pasir Gudang; Johor Bahru amnya dan pos laju ke SELURUH MALAYSIA.

0 comments:

Post a Comment

LINKIN WITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Me

My photo

Suami isteri yang menjadikan blog sebagai salah satu medium pemasaran. Mempunyai 2 cahaya mata. Saya Rais menulis kesemua blog kami manakala isteri saya Syuhana menulis sebahagian blog Shaklee.