Petua Berkesan Atasi Masalah Keracunan Makanan Dan Cirit Birit

Assalamualaikum para pembaca. Seumur hidup u all pernah tak keracunan dan cirit birit? Keracunan dan cirit birit jika disebabkan makanan rosak, puncanya adalah dari bakteria pada makanan rosak tersebut. Tetapi jika keracunan disebabkan makanan bercampur bahan toksin atau kimia, itu perkara lain. Keracunan makanan disebabkan makanan rosak biasanya lebih bersifat lembut seperti cirit birit dan muntah tetapi tidak terlalu kerap. Jika muntah2 dan cirit birit sehingga tidak terkawal, segeralah ke hospital ye.

Hari ni saya nak share testimoni sendiri. Tapi bukanlah saya sebagai bahan testimoni sebaliknya anak saya dan suami saya. Kisah bermula sewaktu saya baru bersalin dan berpantang. Ketika tu saya berpantang sebahagian kat Melaka dan sebahagian kat Gemas. Nak dijadikan cerita, anak saya Izz Zara tetiba pasif, muntah sehari 3 kali dan sedikit panas. Saya suspek Zara kutip dan makan buah jambu depan rumah yang gugur kat tanah sebab dia ni pantang jumpa buah nak mamam je..huhu..

First dia muntah masa malam. Habis baju ayahnya kena muntah. Then ayahnya bancuhkan Nutriferon dalam bekas air minum dia. Cuma guna 1/4 peket je untuk sebotol tu. Lepas habis bancuh baru. Kami sejukkan dalam peti sejuk sebab Zara ni kalau nak paksa minum air waktu demam kena bagi air sejuk baru dia nak minum. Selain muntah, Zara bila berak memang keluar cecair je la. Usus memang takda serap apa2 zat. 2hari ambil masa nak habiskan sepeket Nutriferon tu. Alhamdulillah hari kedua tu dia dah kembali aktif dan kebah demamnya selain kembali berselera makan. Tahinya pun dah berubah kepada pepejal semula.
Nutriferon juga boleh diambil kanak-kanak

Sukatan Nutriferon untuk kanak-kanak
Kemudian tu nak dijadikan cerita, kami balik ke Melaka. Malam tu suami pergi Mydin nak beli susu Zara. Sambil tu beli la nasi ayam kat restoran betul betul betul..hihi..masa makan tu suami tanya, kenapa nasi ayam tu nasinya macam nasi recycle..ada tiap kali suap ada rasa sebutir dua berasnya macam keras. Tapi tak tahulah kalau tu punca sakit perut esok paginya. Pagi tu nak balik Gemas balik, suami mengadu tak sedap perut macam nak muntah. Kejap lagi tu betul-betul muntah. 

On the way nak balik Gemas drive thru McD depan Zoo Melaka. Beli set sarapan. Biasanya suami saya ni berselera makan sarapan McD tu. Ntah kenapa bila minum kopi McD tu dia mengadu rasa kopi tu macam tajam. Dia suspek keracunan macam Zara gak. Sampai rumah mak saya tengahari tu muntah lagi. Nak elakkan berpanjangan, suami bancuh sepeket Nutriferon dengan sesudu Performance Drink then tidur rehat minda..cewah..Bila bangun petang tu mamai2..haha..alhamdulillah dah takda muntah dan kembali berselera makan semula lepas Magrib.

Saiz Nutriferon yang kecil membolehkan saya bawa ia ke mana-mana
Nutriferon hanya perlu dibancuh dengan segelas air sahaja
Saya tambah Performance Drink dalam campuran Nutriferon
Sebagai pengedar, kami tahu yang mana penyakit disebabkan jangkitan dan yang mana bukan berdasarkan gejala-gejala dan pembacaan. Kenapa Nutriferon sangat berkesan dan cepat bertindak? Sebenarnya Allah dah ciptakan tubuh kita sempurna dengan mekanisma merawat tubuh sendiri yang dipanggil sistem imuniti. Nutriferon bertindak menggalakkan penghasilan interferon untuk menghasilkan sel imuniti dalam masa singkat. 

Bayangkan bakteria atau virus seperti askar jahat dan sel imuniti seperti askar baik. Pengambilan Nutriferon ibarat menambah bilangan askar baik untuk mengalahkan askar jahat. Penggunaan antibiotik perubatan pula ibarat bom atom. Ia memusnahkan semua askar baik mahupun jahat. Maka jika anda kena serangan kedua. Kesan jatuh sakit akan lebih cepat berlaku. Dan jika anda tak habiskan antibiotik diberi doktor, bakteria atau virus itu boleh berevolusi untuk mempunyai daya tahan terhadap antibiotik yang anda dah guna. Maka jika guna antibiotik sama dah tak beri kesan, anda akan terpaksa guna antibiotik yang lebih kuat dan lebih mahal.

Kenapa suami saya ambil Performance Drink? Kebiasaannya apabila tubuh seseorang sakit dan demam, suhu badan dia akan naik disebabkan kehilangan bendalir contohnya akibat muntah dan cirit birit. Performance Drink memastikan badan pengguna tidak terhidrasi dan suhu badan terkawal. Jika anda inginkan Nutriferon dan Performance sebagai simpanan kecemasan dan rawatan awal di rumah boleh dapatkannya dari saya. Saya sentiasa bawa 10 peket Nutriferon ke mana-mana sahaja sebagai rawatan awal kepada keluarga dan ia tak pernah mengecewakan saya ;)

Anda boleh pilih untuk beli sendiri secara pantas melalui laman Shaklee atau boleh menghubungi saya untuk tujuan pembelian. Jika anda memilih untuk membeli sendiri, sila klik Beli Sekarang. Pembelian pantas menggunakan Visa atau Master Card (Debit / Credit Card)


Rahsia Jadi Ahli Shaklee Secara Percuma Terbongkar
Hubungi Saya :




FB Syue Wana | 016-7114304 (sms/whatsapp) | yuna.stitchz@gmail.com
www.facebook.com/messages/FreeVitamins

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

* COD - Skudai; Gelang Patah; Bukit Indah; Perling; Tun Aminah; Tampoi; Bandar Baru Uda; Kempas; Mount Austin, Larkin; Taman Pelangi; Permas Jaya; Ulu Tiram; Masai; Pasir Gudang; Johor Bahru amnya dan pos laju ke SELURUH MALAYSIA.

0 comments:

Post a Comment

LINKIN WITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Me

My photo

Suami isteri yang menjadikan blog sebagai salah satu medium pemasaran. Mempunyai 2 cahaya mata. Saya Rais menulis kesemua blog kami manakala isteri saya Syuhana menulis sebahagian blog Shaklee.